Nieuwe boeken


Boekentips van onze redactie

 • Slavernij

  Historische artikelen over de Nederlandse slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën vanaf de zeventiende tot en met de negentiende eeuw, met aandacht voor het huidige denken over het slavernijverleden.

  Gedrukt boek

 • Caroline de Gruyter Beter wordt het niet

  Journalistieke vergelijking tijdens een reis door de Europese Unie met het Habsburgse rijk zoals dat tot aan de Eerste Wereldoorlog bestond.

  Gedrukt boek

 • Jolande Withuis Raadselvader

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

 • Job Hulsman, Mardjan Seighali Tot op de dag

  Autobiografie van een Iraans-Nederlandse vrouw die met haar twee zoontjes naar Nederland is gevlucht en hier een nieuw bestaan heeft opgebouwd.

  Gedrukt boek

 • Geert Mak Grote verwachtingen

  Persoonlijk getinte schets van de ontwikkelingen op politiek en maatschappelijk gebied in Europa gedurende de laatste twee decennia.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Sana Krasikov De terugkeer van Florence

Boeiende debuutroman over Amerikaanse joden in Rusland gedurende drie generaties (1934-2008). Zeer aan te raden.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken