Jeugd

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar


Het bouwen van een droomhuis…. wat komt daar allemaal bij kijken?

Daar kom je achter in de game Bouw een huis. Je gaat aan de slag met het bouwen van je droomhuis. Je ontvangt een budget en moet zelf keuzes gaan maken. Je ervaart dat de keuzes die je maakt van invloed zijn op onder andere de duurzaamheid en de waarde van je huis. Dit hoef je niet alleen te doen. In de game word je geholpen door je vrienden en door bedrijven uit de gemeente Heusden.

Speel je mee?

Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

Bekijk hier de mogelijkheden

Online Lezen & Leren

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Speciaal voor Jeugd & Jongeren.

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer.

Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar online Lezen & Leren