Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Start nieuwe cursusseizoen 2022-2023

Begin oktober 2022 starten we weer met een nieuw seizoen met cursussen voor de computer, DigiD en de tablet. Zit er iets voor je bij? De meesten zijn gratis (behalve de tablet lessen). Blijft digitaal bij via Seniorweb en Digisterker.

Curussen

Seniorweb heeft ook een cursus Windows & webmail

Sinds kort is er ook een cursus voor iedereen die meer wil doen met Windows. Op basis van Windows 10. Er wordt aandacht besteed aan het maken van bestanden, bureaublad, verkenner, start menu, etc. Tenslotte wordt er nog stilgestaan bij het gebruik van webmail. De lessen zijn verspreid over 6 ochtenden.

 Klik hier voor meer informatie

 Gratis cursus Omgaan met de digitale overheid

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er weer een speciale gratis beginnerscursus ‘Omgaan met de digitale overheid’.

De nieuwe cursus start rond 1 oktober en duurt drie dagdelen (ochtend of avond). Je volgt onder begeleiding van gecertificeerde Digisterker docenten. In een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de Bibliotheek. De cursus is voor iedereen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan.

Klik hier voor meer informatie

Tablets (iPad en Android)

Wil je ook meer kunnen doen met je tablet? Voor iPad en Android tablet zijn aparte cursussen. Voor de iPad zijn er ook lessen voor gevorderden te volgen. Je kunt dus kiezen uit 3 soorten tabletlessen. Je leert het bij Seniorweb Heusden in Bibliotheek Heusden. Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van onze vrijwillige docenten.   De lessen starten weer rond 1 oktober. De cursussen worden over een periode van 6 ochtenden gegeven in een van de bibliotheekvestigingen in Drunen, Oudheusden of Vlijmen. 

Klik voor meer informatie

 Gratis basis online cursus voor de computer

Voor diegene die nog niet zo vaardig met de computer zijn, biedt de Bibliotheek Heusden gratis basiscursussen aan voor de computer, internet of social media. Deze Klik & Tik cursus is onderdeel van het online  platform Oefenen.nl. Deze online cursussen worden verzorgt in het Digicafé dat elke dinsdagochtend wordt gehouden in Bibliotheek Drunen en op woensdagmiddag in de Bibliotheek van Vlijmen. Gebruik van laptop van de Bibliotheek tijdens de cursus is inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie