Meer doen met de computer

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet.

De cursussen zijn gratis. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Leren omgaan met de computer

In de cursus leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers.

Logo Klik & Tik

Wat leer je

• De basisbeginselen zoals werken met de muis
    en typen
  • Omgaan met de computer
  • Een e-mail sturen
  • Iets opzoeken of kopen op internet
  • Downloaden
  • En nog meer

Websites van de overheid

In de cursus leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet.

Logo Digisterker

Wat leer je

• Een DigiD aanvragen en gebruiken
  • Afspraken maken via internet
  • Formulieren invullen
  • Toeslagen aanvragen
  • Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl
  • En nog meer

Andere cursussen bij de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek kun je nog meer leren. Bijvoorbeeld om een sollicitatiebrief te schrijven of hoe je beter met geld om kunt gaan. Kom gewoon eens langs of bel en vraag naar de mogelijkheden.

Android voor beginners

iPad voor beginners

iPad voor gevorderden

Digicafé

Iedere week op diverse locaties in de gemeente Heusden is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Vragen die te maken hebben met het gebruik van computer, tablet en smartphone. Eén keer in de maand is er een themaochtend. Aarzel niet, onze vrijwilligers helpen je graag op weg.

Voel je welkom in het Digicafé