DiGiD:omgaan met de digitale overheid

De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. Zo is de blauwe envelop van de Belastingdienst al verdwenen en moeten we onze belastingaangifte digitaal doen. We ontvangen alle informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag is ook enkel nog mogelijk via de computer. Voor al deze dienstverleningen moet je gebruik maken van je DigiD.

De Bibliotheek heeft een lesprogramma van 4 ochtenden waarmee je leert werken met je DigiD en hoe je omgaat met alle digitale overheidszaken. Iedereen kan hieraan gratis deelnemen, je hoeft dus geen lid te zijn.

Het cursus boek is facultatief en kost 15,-.

De cursus 'Aan de slag met je DigiD' wordt op dit moment alleen in de Bibliotheek Vlijmen gegeven op donderdagochtend van 10.00-12.00 uur.

De cursussen worden z.s.m. gepland en dan kun je je aanmelden via Activiteiten.