Omgaan met de digitale overheid

De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. Zo is de blauwe envelop van de Belastingdienst al verdwenen en moeten we onze belastingaangifte digitaal doen. We ontvangen alle informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag is ook enkel nog mogelijk via de computer. Voor al deze dienstverleningen moet je gebruik maken van je DigiD.

De Bibliotheek heeft een lesprogramma van 4 ochtenden waarmee je leert werken met je DigiD en hoe je omgaat met alle digitale overheidszaken. Iedereen kan hieraan gratis deelnemen, je hoeft dus geen lid te zijn.

Het cursus boek is een niet verplichte optie en kost 15,-.

Deze cursus wordt op dit moment alleen in de Bibliotheek Vlijmen gegeven op donderdagochtend van 9.30-11.30 uur.

De cursussen worden weer in het najaar van 2021 gegeven. Klik hier voor de beschikbare data en om je op te geven.

Extra modules met Digivitaler

In het najaar starten met extra Digivitaler: leren werken met digitale zorg. Elke ochtend nemen we je mee met een ander thema:

• Apotheek.nl
  • Thuisarts.nl
  • Videoconsult
  • Patientenportal van het zoekenhuis
  • Patientenportal van de huisarts
  • Gezondheidsapps

Tijdens het DigiCafe in Vljimen kunt u elke woensdagochtend aanschuiven van 9.30-11.30 uur. De startdatum wordt nog bepaald.