Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Boekenweek van Jongeren

Van 15 september tot 24 september is de Boekenweek van Jongeren. Het Beste Boek voor Jongeren wordt uitgereikt, de gratis bundel 3PAK kan bij de boekhandel en de Bibliotheek worden opgehaald en ook op Hebban vind je de komende dagen heel wat artikelen rondom deze boekenweek voor en door jongeren.

3PAK is een gratis geschenkbundel met drie korte verhalen van verschillende topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk gratis verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken.

Wat is 3PAK?
3PAK is een gratis geschenkbundel met drie korte verhalen van verschillende topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk gratis verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan Ook is 3PAK als e-book gratis te lenen bij de Jeugdbibliotheek en is het luisterboek beschikbaar bij onder andere Storytel.

Dit zijn de verhalen van 3PAK 2023
In het verhaal van Philip Huff onthult Antoon in een opstel Nederlands zijn handeltje in sneakers. Zijn ouders zijn kwaad. Maar is het zo erg om veel geld te willen verdienen?

Marie Lotte en Nydia zullen jou eens even vertellen hoe jij je leven moet leiden, want zij zijn volwassen. Grapje. Volwassenen weten niks. Doe lekker waar je zelf zin in hebt.

Het verhaal van Rima Orie speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage. In het middeleeuwse Bagdad werkt Avani samen met de Orde om een belangrijke geheime formule te ontcijferen. Maar de vijand is ook geïnteresseerd in deze informatie…

Dit zijn de 3PAK-auteurs van 2023
Philip Huff is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen.

Rima Orie schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

LEES-app speciaal voor jongeren
Deze week is door de Online Bibliotheek de LEES-app gelanceerd, 120 gratis e-books, een super aantrekkelijk aanbod en je hoeft geen lid te zijn van de bieb om er gebruik van te mogen maken. Lees hieronder over de mogelijkheden.

Leesclub voor jongeren
Ben jij een lezer die graag verdieping zoekt in een leesclub? Hoe begin je zo’n leesclub en hoe kan zo’n avond verlopen. Luister de podcast van Huis73 hieronder.

Gamen? Ook dat kan in de Bibliotheek!
Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand kun je gamen in de Bibliotheek Vlijmen, samen met Stichting de Schroef staat er een mooi aanbod klaar waar je je mee kunt vermaken. Kom je het een keer proberen?

Naar de Boekenweek van Jongeren

Naar de LEES-app

Podcast: Geheim van de Boekenclub

Gamen in de bieb