Vanaf 13 juni zijn wij overgestapt naar een nieuw inlogsysteem: één inlogaccount voor alle digitale bibliotheekdiensten. Heb je hier vragen over? Klik hier voor al je antwoorden.

Vacature Informatiemedewerker IDO

Wist je dat één op de 6 Nederlanders moeite heeft met lezen, schrijven of digitale vaardigheden? Zij kunnen daardoor moeilijk meedoen in de moderne maatschappij anno 2024. Ook in de gemeente Heusden ervaart zo’n acht tot elf procent van de inwoners moeite met deze basisvaardigheden. Er is daarom veel werk aan de winkel en daar draagt de Bibliotheek Heusden graag een steentje aan bij!

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in de alsmaar ontwikkelende digitale samenleving? Heb jij een sterk luisterend oor? En kun je goed meedenken en ben je een ster in informatie overbrengen? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Om inwoners van de gemeente Heusden op weg te helpen in de digitale samenleving zijn wij op zoek naar een Informatiemedewerker Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor 16-24 uur. Als IDO-informatiemedewerker bemens je wekelijks verschillende inloopspreekuren op verschillende locaties in de gemeente Heusden. In dit spreekuur help je jongeren en volwassen die digitaal vaardiger willen worden met verschillende overheidsdienstverleningen; dat kan digitaal, telefonisch of schriftelijk zijn. Je probeert hun behoeften te achterhalen en zet daarbij jouw eigen kennis en lokale netwerk in. En wanneer je bezoekers zelf niet direct kan helpen, verwijs je hen door naar de juiste partner.

Ook signaleer je IDO-vragen en evalueert vervolgens ervaringen met collega’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de promotie van het IDO
en maak je regelmatig content voor de Bibliotheek Heusden. Naast dit alles voer je ook werkzaamheden uit zoals het kennis uitwisselen met andere IDO-medewerkers en het in kaart brengen van de lokale behoeften en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat vragen we van jou?      

 • Je bent empathisch;     
 • Je bent geduldig en kunt goed luisteren en doorvragen;   
 • Je bent flexibel en stelt je betrokken en proactief op;   
 • Je bent creatief, verbindend en zelfverzekerd;   
 • Je kunt zelfstandig werken, maar vind het ook leuk om in teamverband bezig te zijn;    
 • Je kunt goed communiceren met mensen met diverse achtergronden;   
 • Je beschikt over een eigen auto.

Dit bieden wij

De Bibliotheek Heusden heeft een fijn team van betrokken collega’s, waarin alle ruimte bestaat om te leren en te zijn wie je bent. Dus wil jij een brug slaan tussen de Heusdenaar en de digitale overheid? Dan ben jij misschien wel wie wij zoeken!

Voor de functie bieden wij:    

 • Verschillende opleidingsmogelijkheden voor IDO;    
 • Een functie met veel vrijheid en mobiliteit waar alle ruimte is voor eigen ideeën en jouw inbreng er echt toe doet;   
 • Een salaris op basis van het cao Openbare Bibliotheken (schaal 6, min. €2.150,- en max. €2.930 o.b.v. 36 u p/w.) en een pensioensregeling via het POB;   
 • Een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Heusden, toegang tot meer dan 100 interessante digitale cursussen, korting op zorg- & andere verzekeringen);   
 • Een contract van 16-24 uur, werktijden in overleg;     
 • Een jaarcontract met kans op verlening;     
 • 25 vakantiedagen;   
 • Een super gezellig team met de leukste collega’s!

Klinkt dit nou als muziek in jouw oren en ben je geïnteresseerd in de functie? Stuur dan snel jouw motivatiebrief en CV naar info@bibliotheekheusden.nl.
Reageren kan tot en met 21 juli.

De selectiegesprekken vinden, in overleg i.v.m. de vakantie, plaats in week 30.

Heb je tussentijds nog vragen? Bel dan gerust even met Chantal Cunnen, directeur Bibliotheek Heusden, a.i. 06-29502250.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.