Verhalende spellenavond

Gepubliceerd op: 19 februari 2019 17:23

Spellen spelen is terug van weggeweest. Het is de uitgelezen manier om nieuwe mensen te leren kennen én een leuke avond te hebben. De eerste spellenavond is op 8 maart in Oudheusden. Inloop is vanaf 19:00, de uitleg van de spellen begint om 19:30.

Kom erachter wie de weerwolven zijn bij Weerwolven van Wakkerdam, overleef als oerman bij Og of omschrijf een kaart bij Dixit zo goed mogelijk maar niet letterlijk. Geef het verhaal een onverwachte wending met jouw inbreng bij een van de table top varianten. Ook is er genoeg ruimte om gezellig te kletsen en iets te drinken!

Het vertellen van verhalen is één van de oudste vormen van vermaak die de mensheid kent. Ook tegenwoordig worden nog steeds sterke verhalen, sprookjes, moppen en Instagram Stories vertelt. Door middel van spellen kun je op een creatieve en interactieve manier met verhalen bezig zijn. Bij verhalende spellen heeft elke speler op zijn of haar eigen manier invloed op het verloop van het spel en het ontstaan van het verhaal. De spellen prikkelen je fantasie en doen een beroep op je verbeelding. We zitten hierbij niet achter de computer maar rond de tafel.

Bij veel (maar niet alle) verhalende spellen speel je een rol. Dat kan tot thrillerachtige verhaallijnen met bloedstollende elementen leiden, maar ook tot hilarische situaties. Naast verbeelding kan het om een spel gaan waarbij verborgen agenda’s, strategie, bedrog en onverwachtse wendingen om de hoek komen kijken. Maar ook luchtigere spellen waarbij komedie en improvisatie een rol spelen komen aan bod. Je speelt het spel met elkaar als een verhaal waarvan het einde nog niet geschreven is. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar het hebben van een leuke avond.

Op de eerste avond spelen we Weerwolven van Wakkerdam, Dixit en Og. Spellen die een andere keer aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld Dungeons and Dragons, Kolonisten van Catan, Levend Cluedo, Vampire the Masquerade, De Legende van Andor of Black Stories. Elke tweede vrijdag van de maand is het spellenavond in de bibliotheek in Oudheusden. Voor de komende periode kun je de volgende data alvast in je agenda zetten: 8 maart, 12 april, 10 mei en 14 juni.

Geef je op voor de spellenavond via de website van de bibliotheek, de Facebookgroep of mail naar r.biesheuvel@bibliotheekheusden.nl. Als je een voorkeur voor één van de drie spellen hebt, laat het dan bij je aanmelding weten, want elk spel heeft beperkt plaats en vol is vol!