Tentoonstelling Vlijmen in de jaren vijftig en zestig

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 14:36

Vlijmen in de jaren vijftig en zestig

Foto-expositie Heemkundekring Onsenoort, donderdag 29 maart tot en met zaterdag 5 mei

Als vervolg op het succes van de foto-expositie "Drunen in de jaren zestig", vorig jaar in de Bibliotheek van Drunen, organiseert de Bibliotheek in Vlijmen, tezamen met de Heemkundekring Onsenoort, de foto-expositie Vlijmen in de jaren vijftig en zestig (1950 tot 1970). Op deze expositie toont de Heemkundekring zo'n 400 foto's uit haar unieke collectie.
De thema's op deze expositie zijn straatbeelden, personen en verenigingen, winkels en bedrijven. Een collectie foto's die vooral voor de oudere Vlijmenaren veel herkenbare beelden laten zien, maar waar ook jongere inwoners of oud-inwoners van Vlijmen veel plezier aan zullen beleven. Ook is er apparatuur te bekijken uit de jaren vijftig en zestig uit de priv├ęcollectie van Fred van Meel uit Vlijmen.
Speciaal voor deze expositie is een boek gemaakt met een selectie van 100 foto's met beschrijving. Dit boek ligt ter inzage op de expositie en is te koop bij de Bruna boekwinkel in Vlijmen voor 10 euro.
De expositie is in de Bibliotheek van Vlijmen, Burgemeester Zwaansweg 2, te zien vanaf donderdag 29 maart 2018 tot en met zaterdag 5 mei 2018. De openingstijden van de foto-expositie zijn gelijk aan die van de openingstijden van de Bibliotheek.