Privacy / AVG

Gepubliceerd op: 30 mei 2018 11:05

Het zal je niet zijn ontgaan; met ingang van 25 mei 2018 zijn de regels die over het gebruik van je (persoons)gegevens veranderd. Voor ons is dat aanleiding om je te informeren over ons privacybeleid.

In het kort: waar gaat het om?

 

Onze bibliotheekleden zijn voor ons het belangrijkst. We gaan dan ook zuinig met je gegevens om. Zo vragen we niet meer gegevens dan nodig. Ook plaatsen wij geen advertenties en we verkopen geen data.


De gegevens die bij ons bekend zijn heb je zelf doorgegeven. Bijvoorbeeld toen je je hebt aangemeld als lid van de bibliotheek of doordat je je voorkeuren hebt aangegeven. Deze gegevens kun je inzien op de pagina Mijn Menu op onze site. Uit veiligheidsoverwegingen moet je hiervoor altijd inloggen.


Op Mijn Menu kun je, indien relevant, je gegevens aanpassen.


Je vind op Mijn Menu ook uitleg over hoe je met ons in contact kunt komen om inzage, correctie of verwijdering van je gegevens aan te vragen.


In onze Privacyverklaring hebben we ook een overzicht gemaakt van de gegevens die we van je bewaren; we leggen er per soort uit waarom we ze nodig hebben. Ook hebben we deze verklaring aan de nieuwe regels aangepast. Deze zijn te vinden op knop onder dit artikel.


Moet je iets doen?


Nee. Je hoeft op dit moment niets te doen. In de toekomst kun je altijd je voorkeuren en je gegevens aanpassen op Mijn Menu.