Praathuis

Gepubliceerd op: 30 september 2017 10:58

Praathuis

Voel je thuis in het Praathuis, dè nieuwe ontmoetingplek voor multicultureel Vlijmen

Op vrijdag 27 oktober vindt er in bibliotheek Vlijmen de kick-off plaats van het Praathuis, een nieuwe ontmoetingsplek voor alle inwoners van multicultureel Vlijmen.

Tijdens de kick-off praten we met elkaar over inhoud wensen en ideeën voor 2018. Want dan zal er vanaf januari om de maand een Praathuis plaatsvinden.
Het idee voor het Praathuis is ontstaan tijdens van de jaarlijkse VVE diploma uitreiking van Contour de Twern. Daar waren volwassenen en kinderen van verschillende culturen aanwezig. Iedereen kon met elkaar in gesprek en iedereen had ook een lekkernij meegenomen uit de eigen cultuur.
Er blijkt echt behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten, te praten met elkaar, ervaringen uit te wisselen, al pratende Nederlands te leren, samen te lezen en daarbij gezellig wat te drinken en te eten.
Tijdens de bijeenkomsten zal er koffie en thee zijn en we vinden het leuk als de deelnemers een hapje uit de eigen cultuur meenemen. Kinderen mogen mee! Voor de kinderen is er een speel- en voorleeshoek ingericht.

Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Bibliotheek Vlijmen