Nieuwe directeur in dienst

Gepubliceerd op: 29 juni 2018 18:38

Sergei Versteeg

Sergei Versteeg – nieuwe directeur bibliotheek Heusden sinds medio mei 2018.

Als je goed naar de staart van de kikker kijkt, zie je dat hij er geen heeft. (Lao Tse)

Innovatie, gastvrijheid, mensen en aandacht. Het zijn kenmerkende woorden voor de nieuwe directeur van de bibliotheek. Nog niet eerder werkte hij in een bibliotheek; hij deed ruime ervaring op bij profit- en non-profitorganisaties in leidinggevende en bestuurlijke functies zoals het CBK Rotterdam, DELA en eigen ondernemingen.

Door het vervullen van uiteenlopende rollen binnen organisaties in Frankrijk en Nederland heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige manager. Eerder had hij een kunstgalerie in de Franse Bourgogne, later een property management bedrijf in de Provence en terug in Nederland ook altijd op zoek naar innovatieve uitdagingen met verschillende ondernemingen in o.a. de wijnhandel en kunst en coaching. Zo is hij initiatiefnemer van de eigentijdse e-coaching organisatie Moeve.

Informatie + interactie maakt kennis.
Wij leven in een doe-het-zelf kenniseconomie. De informatie die we nodig hebben komt vaak via digitale weg tot ons. Om die informatie te verwerken tot kennis, is echter meer nodig, namelijk sociale overdracht. Hierin ziet hij voor de bibliotheek een belangrijke rol. Een bibliotheek die onderdeel is van de samenleving; daarvoor heb je de mensen nodig die er gebruik van willen maken. We gaan het gesprek aan, vertrekkende vanuit dat wat goed is.

Toekomstbestendig
De bibliotheek is een vaste waarde, betrouwbaar en fysiek aanwezig in vrijwel elke plaats. Dit is een groot goed en verdient bescherming tegen verval want daar waar de bibliotheek verdwijnt komt deze echt niet meer terug. Het is echter niet vanzelfsprekend meer, daarom gaan we in Heusden, Vlijmen en Drunen met de gebruikers en maatschappelijke partners op onderzoek uit. Een duurzame en waardevolle aanvulling leveren is daarbij het uitgangspunt.
De veranderingen in onze samenleving stellen ons voor een belangrijke en interessante opdracht: hoe geven wij met elkaar vorm aan het concept en welke rol vervullen wij als bibliotheek? Een vraag die je steeds opnieuw mag stellen, want de wereld draait door en wij willen mee!