Nederland Leest Voeding

Gepubliceerd op: 11 oktober 2018 15:36

Nederland Leest staat in 2018 in het teken van voeding, ook de Bibliotheek Heusden staat de hele maand november in het teken van voeding. Er worden lezingen gegeven en workshops gehouden.

In je Bibliotheek krijg je het gratis geschenkboek. Dit is een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. Een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

U kunt ook komen proeven in de Bibliotheek

KennisMakerslezing donderdag 1 november 20.00 uur Vlijmen
NATUURLIJK ETEN, NATUURLIJK GEZOND - Marie Louise van Mook

Marie Louise vertelt vanuit haar passie over hoe gezonde voeding een grote bijdrage kan leveren om fitter, gezonder en vol energie door het leven te gaan.

vrijdag 9 november 19.30 – 21.00 uur Drunen
Interactieve lezing - Mindfull eten  - Coaching met Eefje

Doordat we tegenwoordig allemaal druk zijn, nemen we vaak niet meer de tijd om stil te staan bij ons eten.

maandag 12 november 20.00 uur Vlijmen
KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES - Karin Luiten

Karin Luiten is culinair journalist en kookboekenschrijfster, bekend van dagblad ‘Trouw’ en van haar succesvolle kookboeken ‘Zonder pakjes en zakjes’ Het belooft een vrolijke, interactieve avond te worden waar we het uitgebreid gaan hebben over pakjes en zakjes.

KennisMakersLezing maandag 19 november 20.00 uur Drunen
HOE EET IK GEZOND? – Maartje Kamps

Dat het beter is om gezond te eten weet iedereen. Maar hoe eet je nou echt gezond? Wat betekent gezonde voeding? Wat hoort daar bij en wat niet? Vanuit haar Praktijk Magnivita, Voeding en Vitaliteit in Drunen begeleidt gewichtsconsulent Maartje Kamps mensen bij het bereiken van een gezonde leefstijl.

maandag 26 november 20.00 uur - Vlijmen
SMAAK! De eetgewoontes van Brabant- Annelies van Wittenberghe

Geschiedenis was nog nooit zo lekker. In deze lezing haalt historica met een culinaire passie, Annelies Van Wittenberghe (schrijfster Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten), de lekkerste en meest opmerkelijke historische (Brabantse) gerechten van onder het stof.