Nationale Voorleeslunch Schrijfwedstrijd

Gepubliceerd op: 2 juli 2018 10:55

Doe mee aan de Nationale Voorleeslunch Schrijfwedstrijd! Ook bij de Bibliotheek Heusden

‘Daar achter die kerk heb ik gewoond,’ zegt ze.
‘Ik in dat straatje daarachter…’ zegt hij verrast.
‘O, u bedoelt dat hofje?’
‘Ja, dat straatje…’

Uit: Straatje van Yvonne Keuls, Het Nationale Voorleeslunchverhaal 2018

In het verhaal Straatje van Yvonne Keuls halen twee mensen herinneringen op aan de straat waarin ze vroeger woonden. Volgens Keuls vormt de straat waarin kinderen wonen vaak hun complete wereld, al was dit vroeger wellicht meer dan nu het geval. Haar verhaal wordt op vrijdag 5 oktober massaal voorgelezen aan ouderen in buurthuizen, bibliotheken en zorginstellingen in heel Nederland, tijdens De Nationale Voorleeslunch. Zo ook bij de Bibliotheek Heusden.

Wat weet jij over jouw huidige of vroegere straat en haar bewoners? Welke spannende, rare of juist alledaagse taferelen spelen of speelden zich af in jouw woonomgeving? Yvonne Keuls daagt je uit om het verhaal van jouw straat te vertellen. Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn straat’ en maak kans op kaarten voor het Boekenbal en een goed gevulde minibieb voor jouw hele straat!

De wedstrijd loopt tot en met 24 augustus en wordt georganiseerd in samenwerking met dagblad Trouw en schrijf- en lezersplatform Sweek. De jury bestaat uit Yvonne Keuls, Özcan Akyol, Noraly Beyer, Willem Bisseling en Bart Chabot.

Stichting Ontmoeten Heusden organiseert een verhalenwedstrijd
Wat weet ú over uw huidige of vroegere straat en haar bewoners? Op de galerij of in het appartementencomplex? Welke spannende, rare, bijzondere of juist alledaagse taferelen spelen of speelden zich af in uw woonomgeving?
Lieve gebaren. Samen knutselen. Een verrassingsfeestje. Van vijand tot vriend. Een traan of een lach.... Als ú vertelt, schrijven wij het op! Het hoeft niet lang te zijn. Natuurlijk mag u het zelf ook schrijven en voorlezen tijdens het Koffieleute in de bibliotheek in Drunen.

Deel je verhaal ook met de Bibliotheek Heusden (info@bibliotheekheusden). De schrijver van het beste verhaal over een straat uit de gemeente Heusden wordt door ons beloond met een mooi boekenpakket en het verhaal wordt voorgelezen tijdens de lunch.