Expositie Romy Schneider (1938 – 1982)

Gepubliceerd op: 19 juli 2018 12:39

Romy Schneider

Een Filmdiva - Een verzameling

Op 23 september 2018 is het 80 jaar geleden dat actrice Romy Schneider werd geboren. Haar bekendheid heeft ze vooral te danken aan haar hoofdrol in de romantische Sissi-films uit de jaren vijftig. Het succes dat ze hiermee behaalde bezorgde haar een suikerzoet imago. Dat ze later (tevergeefs) van zich af heeft geprobeerd te schudden. Romy werkte na de Sissi-trilogie met de beste regisseurs ter wereld en werd de grootste actrice van de Franse cinema in de jaren zestig en zeventig waar ze de ene briljante rol na de andere vertolkte.

Romy Schneider begon jong met acteren en haar leven is een aaneenschakeling van triomfen en tragiek. Ze won grote filmprijzen, maar kende ook roerige relaties en haar zoon is door een tragisch ongeval om het leven gekomen. Romy is op 43 jarige overleden aan een hartaanval.

Drunenaar Edward Haring is gefascineerd door het levensverhaal van deze actrice en heeft speciaal voor de Bibliotheek Drunen een tentoonstelling over haar werk en leven samengesteld. Er zijn boeken, kranten, oude magazines en foto's (met uitleg) van plaatsen in Europa die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de filmdiva, te zien.

Expositie
Van 20 augustus t/m 29 september te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32

Op donderdag 20 september om 20.00 uur wordt er een film vertoond, de keuze is van de verzamelaar Edward Haring. Toegang is gratis.