Drunense Deining

Gepubliceerd op: 16 mei 2018 10:57

7 Eeuwen Heusden in de Drunense Deining. Lezing door Annemarie Lavèn

Het kan niemand ontgaan zijn dat 2018 in het teken staat van het 700-jarig bestaan van Heusden. Er is een keur aan feestelijke activiteiten. Bij het Gouverneurshuis is van 18 mei tot 1 november, de expositie 7 eeuwen Heusden te zien. Een must voor iedere inwoner.
Annemarie Lavèn, bestuurslid van het Gouverneurshuis en verantwoordelijk voor de samenstelling van de tentoonstelling, vertelt deze ochtend in de bibliotheek meer over de opzet van de tentoonstelling, over de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis en over het Gouverneurshuis.
In de tentoonstelling 7 eeuwen Heusden worden de spannendste gebeurtenissen, meest markante personages en mooiste objecten uit deze zeven eeuwen en uit alle Heusdense kernen uitgelicht. Hiermee hoopt het Gouverneurshuis een historische basis te leggen voor de viering van ‘Heusden 700 ’om zo bewoners van de gemeente en andere belangstellenden kennis te bieden over de inhoud van de viering.

Drunense Deining
Iedere eerste zaterdagochtend van de maand een inspirerende activiteit in de Bibliotheek.
Zaterdag 2 juni 11.00 uur in de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
Deze activiteit is gratis.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het Gouverneurshuis, Putterstraat 14, Heusden, www.gouverneurshuis.nl/zeven-eeuwen-heusden. De tentoonstelling Zeven Eeuwen Heusden loopt van 19 mei 2018 tot 1 november 2018. De openingstijden zijn: donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur. Om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen de tentoonstelling Zeven Eeuwen Heusden te bezoeken is de toegang gratis