Drunense Deining

Gepubliceerd op: 22 juni 2017 16:59

Drunense Deining

Daor stòg ’t bjumke mit die roeëj blaojer

Tijdens de Drunense Deining van 1 juli neemt Yoïn van Spijk ons mee op reis langs de inheemse talen van Nederland: de talloze dialecten die tot het begin van de vorige eeuw de alledaagse omgangstalen waren van het merendeel van de bevolking. Om vreemde talen te horen kunnen we op vakantie naar het buitenland gaan, maar het is fascinerend hoeveel bijzonders onze eigen Lage Landen te bieden hebben.

Impesaant vertelt hij over de gevoelswaarde van taal, laat hij zien hoe vooroordelen over bepaalde taalgebruikers ontstaan, en kijkt hij met het publiek naar de toekomst van de dialecten en het Nederlands. Tijdens de tocht door het taalgebied zoekt hij graag de interactie met de zaal. Want we weten meer over onze eigen taal dan we beseffen.
Yoïn is gefascineerd door taal – door de moeiteloze verwerving van een of meerdere talen door kinderen, door de continue verandering van alle talen ter wereld volgens dezelfde principes, en door de rol van taal bij de vorming van identiteit en cultuur. Taal leert ons veel over het denken en doen van de mens.

Zaterdag 1 juli vanaf 11 uur in de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
Deze activiteit is gratis maar we vinden het fijn als u laten weten dat u komt. Dit kan via info@bibliotheekheusden.nl

(Foto: Emrico Productions)