DigiCafé ook in Oudheusden

Gepubliceerd op: 3 december 2019 08:19

Op 9 januari 2020 start het wekelijks Digicafé op donderdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur. Vereniging Senioren Heusden (VSH) aan de Kasteellaan 38 in Oudheusden werkt samen met de Bibliotheek Heusden en Seniorweb Heusden om een derde Digicafé in de gemeente te beginnen.

In 2020 in alle drie de kernen een Digicafé

In navolging van het Digicafé in de Bibliotheek Drunen en het Digicafé in de Sint Janshof in Vlijmen start ook de VSH op donderdagochtend 9 januari 2020 het wekelijks Digicafé in Oudheusden. Hierdoor is er vanaf die datum in alle grote kernen van de gemeente Heusden een Digicafé.

Vanaf die datum vindt er in het Steunpunt van VSH, naast de Bibliotheek in Oudheusden wekelijks het Digicafé plaats.

Het doel van het Digicafé is om mensen hulp te bieden bij alle (digitale) vragen en uitdagingen die je op computer, tablet, smartphone, e-reader en internet kunt tegenkomen. Onder begeleiding van vrijwilligers van Seniorweb Heusden en VSH helpen mensen elkaar verder, bijvoorbeeld met het aanmaken van een account, het updaten van een programma, de instellingen van de telefoon of het gebruik van e-books via de app of via de e-reader.

Voor wie?

Voor alle senioren van Heusden die een digitale vraag hebben. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek, Seniorweb of de VSH. Heb je al enige computerervaring, maar nog moeite om zelfstandig problemen op te lossen op je smartphone, tablet of laptop? Heb je een tabletcursus bij Seniorweb Heusden gedaan en heb je nog vragen? Dan is het Digicafé iets voor jou.

Voor de mensen die nog nauwelijks computerervaring hebben, kan er tijdens het Digicafé ook de gratis online computercursus Klik & Tik worden gevolgd. Hiervoor kun je een laptop gebruiken van de Bibliotheek.

Deelnemen aan het Digicafé?

Deelnemen aan het Digicafé is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig: je kunt zo binnenlopen met je vragen. Neem dan je eigen laptop, tablet of smartphone mee naar het Digicafé.