De gebruiksaanwijzing van jouw kind?!

Gepubliceerd op: 13 september 2018 13:46

Doe jij ’s morgens enorm je best om iedereen op tijd op de juiste plek te krijgen, gooit je kind zijn/haar kont tegen de krib! Vind je het ook zo irritant dat je kind dan niet luistert? En voel je je schuldig als je daarvan uit je slof schiet? Wil jij weten hoe het anders kan? Dat jij weet hoe je ervoor zorgt dat je kind luistert, zonder dat je daarvoor hoeft te dreigen of straffen? Of gaat het bij jou thuis best aardig, maar wil jij weten hoe je de sfeer in huis met simpele acties nog een heel stuk gezelliger maakt én je tegelijkertijd het zelfvertrouwen van je kind verstevigt? Dan hebben we een mooie avond voor je in petto!

Maandagavond 8 oktober geven Donald en Caroline Kwint-Schenk in de bibliotheek van Oudheusden een lezing over de gebruiksaanwijzing van jouw kind, waardoor je precies weet wat jouw kind nodig heeft.

Donald en Caroline zijn de oprichters van www.succesvolopvoeden.nl en de auteurs van hét ‘Boek voor ouders’. Ze inspireren ouders (en professionals die met kinderen omgaan) om makkelijker en duurzamer op te voeden. De door hun ontwikkelde methode is namelijk zowel relaxed voor nu als goed voor later.

De toegang tot de lezing is gratis, graag wel van te voren aanmelden via de knop.

 


Eerdere deelnemers van hun workshops en trainingen gaven aan:

Annet Romkema (2 kinderen): "Ik moest even een drempel over. Had toch het idee ‘Ik kan het toch wel alleen?’, ‘Het valt toch best mee bij ons thuis?’ en bovendien ‘Ik heb het al zo druk!’. Maar wat ben ik blij dat ik de stap heb genomen. Het leverde juist heel veel quality-time met mijn gezin op. Echt een verademing om minder gedoe en ruzie te hebben. Niet alleen met mijn kinderen overigens. Ik kon mij voor de training vaak lastig verplaatsen in mijn man zijn doen en denken, waardoor ik geïrriteerd werd en er onnodige discussies waren.
Deze training zouden eigenlijk alle ouders ‘verplicht’ moeten volgen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat deze aanpak veel problemen in het gezinsleven kan voorkomen en zorgt voor relaxte ouders en zelfverzekerde kinderen.

Ook in mijn baan als lerares heb ik veel profijt van de training.”

Marc Boidin (2 kinderen): “Door een paar simpele dingen te veranderen in de communicatie met mijn dochter luistert ze beter en is het voor ons allebei een stuk gezelliger geworden thuis.”

Sabrina Stouten (1 kind): “Ik heb weer het vertrouwen dat het verbeteren van de sfeer in huis binnen handbereik is. En heb nu concrete handvaten hoe ik kan bewerkstelligen, zonder daarbij te hoeven straffen