Drunense Deining september 2017

Gepubliceerd op: 10 augustus 2017 13:50

In het weekend voorafgaande aan de Biënnale Kunst in de Vesting staat de Drunense Deining op zaterdag 2 september in het teken van kunst en design. Stichting KunstVesting geeft een tipje van de sluier; Wat kunnen we allemaal gaan zien en beleven? En deelnemende kunstenaar Bart Somers geeft een toelichting op zijn werk als kunstenaar.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september organiseert Stichting KunstVesting Heusden haar 6e Biënnale: Kunst in de Vesting. Het hele vestingstadje staat dit weekend nog meer dan anders in het teken van kunst en design. Kunstenaars en designers uit Heusden en omgeving en nieuw talent uit diverse kunststromingen tonen hun werk en inspireren bezoekers. De presentaties vinden plaats in ateliers, bij monumenten en op markante plaatsen verspreid over de vesting, zoals het Stadhuis, de vroegere Pastorie van de Katholieke Kerk, de Heemtuin, de Jacobatoren en de Waterpoort.
Bart Somers is een van exposerende kunstenaars. Hij vertelt over zijn werk als staalkunstenaar. Wat drijft hem? Samen met zijn grote stalen paard heeft hij een inspirerende reis naar Mongolië gemaakt. De kleurrijke ontmoetingen in de oneindige landschappen laten je zo maar wegdromen naar een lege agenda en vrijheid.

Zaterdag 2 september vanaf 11 uur in de
Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
Deze activiteit is gratis maar we vinden het fijn als u laten weten dat u komt. Dit kan via info@bibliotheekheusden.nl