De Bibliotheek Heusden neemt afscheid van twee markante bestuurders

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 17:07

Adriaan de Graaff en Jan Tromp

Adriaan de Graaff en Jan Tromp nemen, na 11 jaar, afscheid van het bestuur van de bibliotheek Heusden op 1 januari 2019.

Twee markante bestuurders met een eigen stijl die zich samen de afgelopen jaren hebben ingezet voor de bibliotheek. Vanuit een passie voor de bibliotheek, die een belangrijke maatschappelijke functie heeft in het stimuleren van intellectuele, culturele en taalontwikkeling van de inwoners van de gemeente Heusden
Adriaan, als rasechte voorzitter, en Jan, vanuit zijn affiniteit met het geschreven woord en zijn journalistieke schrijf- en podiumkunsten.
In de 11-jarige bestuursperiode hebben veel onderwerpen de bestuurstafel gepasseerd. Met trots en voldoening kan worden teruggekeken op de hoge klanttevredenheidscijfers en het grote aantal leden en bezoekers, het restylen van de vestigingen en de uitbreiding van het assortiment met e-books en de diverse jubilea van medewerkers.

Er waren ook tegenvallers zoals de verkenning van de ontwikkeling van de Voorste Venne waar Jan en Adriaan een van de kartrekkers waren. Het jaar 2018 is benut om te werken aan rust, stabiliteit en continuïteit. In het voorjaar van 2018 is de nieuwe directeur benoemd. In de loop van het jaar is gestart met de ontwikkeling van de nieuwe koers en wordt samen met het team en de directie gebouwd aan de toekomst van de bibliotheek. Het bestuur heeft in de loop van het afgelopen jaar twee nieuwe leden benoemd waaronder de nieuwe voorzitter, de heer Ruud Galle. Daarmee zijn de vrijgekomen posities weer ingevuld.
Namens het team, directie en bestuur danken wij Adriaan de Graaff en Jan Tromp voor hun betrokkenheid, inzet, kennis en de levendige amusante wijze van discussi├źren en debatteren.

Sergei Versteeg, directeur
Ruud Galle, voorzitter