Contactgroep Hoogbegaafdheid

Gepubliceerd op: 26 maart 2019 15:02

In contact komen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen/hoogbegaafden?

Tijdens de lezing Hoogbegaafd! Wat is het en hoe ga ik daarmee om? rees de vraag hoe ouders van hoogbegaafde kinderen met elkaar in contact konden komen. De bibliotheek gaat hiervoor online en offline mogelijkheden creëren. Heb jij ook behoefte aan contact met andere ouders van hoogbegaafde kinderen óf ben je zelf hoogbegaafd en zou je graag in contact komen met andere hoogbegaafde volwassenen? Stuur dan een mailtje naar r.biesheuvel@bibliotheekheusden.nl
De lezing van Hans Lips over hoogbegaafdheid op 11 maart werd goed bezocht. Niet alleen Hans had het publiek een hoop te vertellen, ook het publiek deelde tips, ervaringen en lief en leed. Het was duidelijk dat het publiek elkaar veel te bieden had. Aan het eind van de avond kwam dan ook de vraag hoe men contact met elkaar kon blijven houden.
De bibliotheek neemt het initiatief om een online en offline community op te zetten. Op de avond zelf was met name de vraag hoe ouders van hoogbegaafde kinderen met elkaar in contact konden komen. Later kregen wij een mailtje met de vraag of er ook een groep opgezet kon worden voor hoogbegaafde volwassenen. Afhankelijk van de interesse creëren we één of twee groepen.
Als jij ook interesse hebt om in contact te komen met andere hoogbegaafden óf ouders van hoogbegaafde kinderen stuur dan een bericht naar het bovengenoemde e-mailadres. Roos Biesheuvel is inmiddels druk bezig met uit te zoeken welk online platform het meest geschikt is voor het creëren van deze groep.