Resultaat 1 - 10 (van 17)

• 800 basisschoolleerlingen scoren samen meer dan 5.000 boeken

10 april 2019

Aangemoedigd door profvoetballer Juriën Gaari lazen 800 kinderen uit De Langstraat de afgelopen tien weken samen maar liefst 5.107 boeken. Dat maakte de Waalwijkse burgemeester Kleijngeld dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject Scoor een Boek! in het stadion van RKC Waalwijk. Het project, opgezet door de Bibliotheek Heusden, de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Samen RKC, daagde basisschoolleerlingen uit om met hun klas zoveel mogelijk mooie boeken te ‘scoren’....

Bekijk details van 800 basisschoolleerlingen scoren samen meer dan 5.000 boeken

• Contactgroep Hoogbegaafdheid

26 maart 2019

In contact komen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen/hoogbegaafden?

Bekijk details van Contactgroep Hoogbegaafdheid

• Nieuwe agenda en kaartverkoop

20 maart 2019

Sinds kort heeft de Bibliotheek Heusden een nieuw systeem voor aanmelding en verkoop van kaarten voor lezingen en andere activiteiten die er worden georganiseerd.

Bekijk details van Nieuwe agenda en kaartverkoop

• Engels bijlessen en Cambridge cursussen in de Bibliotheek Vlijmen

19 maart 2019

Sinds kort biedt eerstegraads bevoegd docent Simone Wijgers met haar bedrijf ‘On Course English’, Cambridge cursussen en bijlessen Engels aan in de algemene ruimte van de Bibliotheek Heusden, locatie Vlijmen.

Bekijk details van Engels bijlessen en Cambridge cursussen in de Bibliotheek Vlijmen

• Voorleeskampioen 2019

18 maart 2019

Lena Slangen van Athena Onderwijs is de nieuwe voorleeskampioen! Ze is intussen door naar de Brabantse finale, deze wordt gehouden op 12 april.

Bekijk details van Voorleeskampioen 2019

• Verhalende spellenavond

19 februari 2019

Spellen spelen is terug van weggeweest. Het is de uitgelezen manier om nieuwe mensen te leren kennen én een leuke avond te hebben. De eerste spellenavond is op 8 maart in Oudheusden. Inloop is vanaf 19:00, de uitleg van de spellen begint om 19:30.

Bekijk details van Verhalende spellenavond

• De Aftrap: Scoor een Boek! van start

14 februari 2019

‘Voetbal en lezen, een mooie combinatie,’ vonden RKC Waalwijk en de bibliotheken Heusden en Midden-Brabant. De drie sloegen de handen ineen met leesproject Scoor een Boek! De komende 10 weken nemen 24 verschillende basisscholen uit de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk deel aan dit leesproject. Profvoetballer Juriën Gaari van RKC Waalwijk moedigt leerlingen in deze periode aan om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren.

Bekijk details van De Aftrap: Scoor een Boek! van start

• Schoolbibliotheek aangevuld

12 februari 2019

Basisscholen ontvangen een beloning voor de grote verkoop van Kinderpostzegels.

Bekijk details van Schoolbibliotheek aangevuld

• Speel-0-theek Drunen en de Bibliotheek Heusden gaan de krachten bundelen.

9 februari 2019

Voor het einde van het jaar kunnen leden van de bibliotheek ook op de locaties Oudheusden en Vlijmen speelgoed lenen voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Hiermee gaat een al lang gekoesterde wens van de speel-o-theek in vervulling.

Bekijk details van Speel-0-theek Drunen en de Bibliotheek Heusden gaan de krachten bundelen.

• Bibliotheken delen opnieuw Leescadeaus uit!

17 januari 2019

De Bibliotheek Heusden geeft leescadeaus aan deelnemers van bestaande en nieuwe initiatieven rondom taalprojecten in de gemeente Heusden.

Bekijk details van Bibliotheken delen opnieuw Leescadeaus uit!