Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 23)

 • Dag voor de eliminatie van armoede

  5 september 2019

  17 oktober is de internationale dag voor de eliminatie van armoede. Bij de Bibliotheek kan iedereen, arm of rijk, zich verrijken met informatie, kennis en ontspanning.

  Bekijk details van Dag voor de eliminatie van armoede

 • Poëzie Wedstrijd Vrijheid

  4 september 2019

  Poëziewedstrijd Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart. Vrijheid! November 2019 is het 75 jaar geleden dat we in Brabant, en dus ook in Heusden, onze vrijheid terugkregen.

  Bekijk details van Poëzie Wedstrijd Vrijheid

 • Help Paul van Loon met het schrijven van een verhaal!

  23 juli 2019

  Altijd al samen met Paul van Loon een verhaal willen schrijven? Dan is hier je kans! De Griezelbus komt naar Drunen op 22 september. Vol nieuwe verhalen. Paul van Loon heeft ons alvast een begin gestuurd van een spannend Dolfje Weerwolfje verhaal.

  Bekijk details van Help Paul van Loon met het schrijven van een verhaal!

 • Gecertificeerd

  17 juni 2019

  De Bibliotheek Heusden is opnieuw gecertificeerd! De kwaliteit van de Bibliotheek Heusden is in mei 2019 door een onafhankelijk auditteam van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) getoetst en positief beoordeeld. De certificering is het bewijs dat de Bibliotheek Heusden kwaliteit levert waarbij de klant centraal staat en geldt voor een periode van vier jaar. Het is tevens een waardering voor een mooie prestatie waar bestuur, directie, team en vrijwilligers hard voor...

  Bekijk details van Gecertificeerd

 • Dag van de Techniek

  15 mei 2019

  Op zaterdag 25 mei 2019 kun je van alles beleven tijdens de 'Dag van de Techniek - De Langstraat'. Je bent van harte welkom bij Benier aan de Looier 20 in Nieuwkuijk. Benier is één van de 11 locaties in de regio waarin je de 'High Tech Ontdekkingsroute' kunt volgen die deel uitmaakt van de 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologie verhalen verteld.

  Bekijk details van Dag van de Techniek

 • 800 basisschoolleerlingen scoren samen meer dan 5.000 boeken

  10 april 2019

  Aangemoedigd door profvoetballer Juriën Gaari lazen 800 kinderen uit De Langstraat de afgelopen tien weken samen maar liefst 5.107 boeken. Dat maakte de Waalwijkse burgemeester Kleijngeld dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject Scoor een Boek! in het stadion van RKC Waalwijk. Het project, opgezet door de Bibliotheek Heusden, de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Samen RKC, daagde basisschoolleerlingen uit om met hun klas zoveel mogelijk mooie boeken te ‘scoren’....

  Bekijk details van 800 basisschoolleerlingen scoren samen meer dan 5.000 boeken

 • Contactgroep Hoogbegaafdheid

  26 maart 2019

  In contact komen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen/hoogbegaafden?

  Bekijk details van Contactgroep Hoogbegaafdheid

 • Nieuwe agenda en kaartverkoop

  20 maart 2019

  Sinds kort heeft de Bibliotheek Heusden een nieuw systeem voor aanmelding en verkoop van kaarten voor lezingen en andere activiteiten die er worden georganiseerd.

  Bekijk details van Nieuwe agenda en kaartverkoop

 • Engels bijlessen en Cambridge cursussen in de Bibliotheek Vlijmen

  19 maart 2019

  Sinds kort biedt eerstegraads bevoegd docent Simone Wijgers met haar bedrijf ‘On Course English’, Cambridge cursussen en bijlessen Engels aan in de algemene ruimte van de Bibliotheek Heusden, locatie Vlijmen.

  Bekijk details van Engels bijlessen en Cambridge cursussen in de Bibliotheek Vlijmen

 • Voorleeskampioen 2019

  18 maart 2019

  Lena Slangen van Athena Onderwijs is de nieuwe voorleeskampioen! Ze is intussen door naar de Brabantse finale, deze wordt gehouden op 12 april.

  Bekijk details van Voorleeskampioen 2019