Resultaat 1 - 10 (van 28)

• Boekenservice

26 maart 2020

Door het coronavirus zijn tot onze spijt alle bibliotheken gesloten. Gelukkig hebben we een manier gevonden om je toch van dienst te zijn. Wij hebben nu een tijdelijke service waardoor je toch boeken kunt lenen. Via deze pagina kun je boeken aanvragen die je op afspraak kunt afhalen.

Bekijk details van Boekenservice

• Hoe gaat de Bibliotheek Heusden om met het coronavirus?

12 maart 2020

Hoe gaat de Bibliotheek Heusden om met het coronavirus?

Bekijk details van Hoe gaat de Bibliotheek Heusden om met het coronavirus?

• Breng gedichten tot leven in de bibliotheek met de gratis app!

22 januari 2020

Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met Wolk kun je ze zien en lezen. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

Bekijk details van Breng gedichten tot leven in de bibliotheek met de gratis app!

• DigiCafé ook in Oudheusden

3 december 2019

Op 9 januari 2020 start het wekelijks Digicafé op donderdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur. Vereniging Senioren Heusden (VSH) aan de Kasteellaan 38 in Oudheusden werkt samen met de Bibliotheek Heusden en Seniorweb Heusden om een derde Digicafé in de gemeente te beginnen.

Bekijk details van DigiCafé ook in Oudheusden

• Altijd wat te doen in de bieb.

13 november 2019

‘Hoe is het mogelijk dat Nederlandse kinderen de grootste leeshaters zijn?’ Dat vroeg Aleid Truijens zich af in haar column in de Volkskrant van 2 november. Een logische vraag, want ruim vijftig jaar geleden leed menigeen aan leeshonger, juist toen er in tal van gezinnen nauwelijks een boek voorhanden was en de krant voor velen onbetaalbaar.

Bekijk details van Altijd wat te doen in de bieb.

• Dag voor de eliminatie van armoede

5 september 2019

17 oktober is de internationale dag voor de eliminatie van armoede. Bij de Bibliotheek kan iedereen, arm of rijk, zich verrijken met informatie, kennis en ontspanning.

Bekijk details van Dag voor de eliminatie van armoede

• Poëzie Wedstrijd Vrijheid

4 september 2019

Poëziewedstrijd Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart. Vrijheid! November 2019 is het 75 jaar geleden dat we in Brabant, en dus ook in Heusden, onze vrijheid terugkregen.

Bekijk details van Poëzie Wedstrijd Vrijheid

• Help Paul van Loon met het schrijven van een verhaal!

23 juli 2019

Altijd al samen met Paul van Loon een verhaal willen schrijven? Dan is hier je kans! De Griezelbus komt naar Drunen op 22 september. Vol nieuwe verhalen. Paul van Loon heeft ons alvast een begin gestuurd van een spannend Dolfje Weerwolfje verhaal.

Bekijk details van Help Paul van Loon met het schrijven van een verhaal!

• Gecertificeerd

17 juni 2019

De Bibliotheek Heusden is opnieuw gecertificeerd! De kwaliteit van de Bibliotheek Heusden is in mei 2019 door een onafhankelijk auditteam van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) getoetst en positief beoordeeld. De certificering is het bewijs dat de Bibliotheek Heusden kwaliteit levert waarbij de klant centraal staat en geldt voor een periode van vier jaar. Het is tevens een waardering voor een mooie prestatie waar bestuur, directie, team en vrijwilligers hard voor...

Bekijk details van Gecertificeerd

• Dag van de Techniek

15 mei 2019

Op zaterdag 25 mei 2019 kun je van alles beleven tijdens de 'Dag van de Techniek - De Langstraat'. Je bent van harte welkom bij Benier aan de Looier 20 in Nieuwkuijk. Benier is één van de 11 locaties in de regio waarin je de 'High Tech Ontdekkingsroute' kunt volgen die deel uitmaakt van de 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologie verhalen verteld.

Bekijk details van Dag van de Techniek