QR zomer zoek spel

Vanaf 18 augustus 2021 kun je op verschillende plekken in de gemeente Heusden QR codes ontdekken. Deze QR codes zitten bijvoorbeeld op de voordeur van gebouwen zoals het gemeentehuis, bibliotheek of basisschool. Kijk voor de voorwaarden, adressen overige informatie hieronder..

Waar zijn de QR codes te vinden?

Het spel mag beginnen! Op deze pagina vind je 1 van de QR codes (zie afbeelding rechts). Bij deze QR code hoort vraag 4. Scan de code en bekijk het filmpje. Er zijn nog 5 QR codes in de gemeente Heusden te vinden. Veel speelplezier! Drunen:
 1. Apotheek/huisarts: op prikbord / paal binnen in de hal van het Gezondheidscentrum Drunen (Tinie de Munnikstraat 11-47)
 2. Basisschool: buiten bij de voordeur (hoofdgang Basisschool Duinsprong (Schimmelpenninckstraat 22) - aan de buitenmuur
 3. Bibliotheek: op de voordeur van de Bibliotheek (achter het hek)
 4. OV; over het gebruik van het openbaar vervoer (bus / trein); deze  QR- code geven we alvast kado. Deze wordt alleen hiernaast op deze site getoond en kun je gebruiken in dit zoek spel. Een grote goed afleesbare afbeelding staat onder aan deze pagina.
 5. Supermarkt; binnen op het prikbord bij Supermarkt Jumbo (Aalbertsestraat 5)
 6. Gemeentehuis Drunen; op het raam bij de voordeur
Vlijmen:
 1. Apotheek / huisarts: buiten op de voordeur van Apotheek Zon (Statie 2)
 2. Basisschool: buiten bij hoofdingang voor het raam bij 't  Palet / Caleidoscoop (Vlijmen)
 3. Bibliotheek: buiten op de voordeur van de Bibliotheek
 4. OV; over het gebruik van het openbaar vervoer (bus / trein); deze  QR- code geven we alvast kado. Deze wordt alleen hiernaast op deze site getoond en kun je gebruiken in dit zoek spel. Een grote goed afleesbare afbeelding staat onder aan deze pagina.
 5. Supermarkt; binnen op het prikbord bij Supermarkt  COOP Burg. Houtplein)
 6. Gemeentehuis Vlijmen; op de voordeur
Oudheusden
 1. Apotheek/huisarts; Huisartsenpraktijk Kasteellaan 28; binnen op het  prikbord in de hal
 2. Basisschool Dromenvanger; buiten aan het hek buiten
 3. Bibliotheek; buiten op de voordeur bij de Bibliotheek Oudheusden
 4. OV; openbaar vervoer (bus / trein); deze  QR- code geven we alvast kado. Deze wordt alleen hiernaast op deze site getoond en kun je gebruiken in dit zoek spel. Een grote goed afleesbare afbeelding staat onder aan deze pagina.
 5. Supermarkt: binnen op het prikbord binnen bij Supermarkt COOP (Oudheusden) 
 6. Gemeentehuis; deze vraag is niet in gebruik voor de versie van dit QR-spel voor Oudheusden. Wanneer je de QR codes in Oudheusden zoek, hoef je maar 5 vragen te beantwoorden.

Hoe kun je mee doen?

 1. Scan zoveel mogelijke QR codes
 2. Kijk naar de filmpjes. 
 3. Beantwoord zo veel mogelijke vragen. De vragen staan op de poster of op flyer staan of op deze site achter de knop Vragen QR zomer zoek spel
 4. Vul de antwoorden in op de flyer of  bewaar de antwoorden (briefje, foto, via Notities op je telefoon) en vul deze later in op deze site via button.
 5. Lever de flyer in bij de Bibliotheek of  druk op de Verzend knop om de antwoorden digitaal te versturen.

Prijsvraag

Wanneer je zo veel mogelijk vragen goed hebt, maak je kans op een prachtig boek over Koos. De vragen en de locaties staan in de flyer en hieronder op deze pagina. Om de prijsvraag volledig te maken (en voor de prijs te gaan) hoef je alleen de QR codes in Drunen, Heusden of Vlijmen te bekijken. Uit de goede inzendingen verloten we op 20 september een prijs.

Hoe scan je een QR code

Hou de camera van je smartphone voor de code.  De telefoon koppelt hier een website aan en klik op de link. Je komt nu in Youtube en het filmpje begint met spelen.

 

 

Taalhuis voor hulp

Niet voor iedereen is taal, rekenen of digitaal even eenvoudig in het dagelijkse leven. Alles is taal, denk maar aan mails, brieven, etiketten, handleidingen of een bijsluiter van medicijnen. Dan is het toch fijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. Hulp vragen is dan heel makkelijk voor jezelf of voor iemand anders die je kent en die hier moeite mee heeft.

Taalhuis Heusden

Taalgids Laury Schellekens helpt je verder. Maak een afspraak of bel / mail voor meer informatie. De Taalgids is wekelijks te vinden in de Bibliotheek Heusden of te bereiken onder 06-21 38 59 90 of heusden@taalhuismb.nl

 

Het spel mag beginnen! Op deze pagina vind je 1 van de QR codes (zie afbeelding rechts). Bij deze QR code hoort vraag 4. Scan de code en bekijk het filmpje. Er zijn nog 5 QR codes in de gemeente Heusden te vinden. Veel speelplezier!