Leerpunt

Wat wil jij leren bij Leerpunt Drunen? Hulp nodig bij het leren van de Nederlandse taal, moeite met rekenen of gewoon een andere leervraag? Je kunt daarvoor elke woensdagavond terecht bij het Leerpunt in de Bibliotheek Drunen. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Door de online sollicitatietraining en het oefenen van sollicitatiegesprekjes had ik binnen een maand een tijdelijk contract bij een nieuwe werkgever

Op de lagere school heb ik veel gemist. Nu leer ik in mijn eigen tempo beter lezen en schrijven

Mijn Nederlandse vriend praat steeds Engels met me. Hier leer ik de basis van de Nederlandse taal

Het is elke woensdagavond heel gezellig, we doen veel spreekoefeningen met kaartjes, foto's en spelletjes

Onder begeleiding van twee docenten van het Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch kun je werken aan je eigen leervraag. De kosten van de lessen zijn € 2,00 per keer bij een max. van 10 of 20 lessen.

De lessen starten om 18.30 uur en daarna volgt ieder zijn eigen traject voor:

  • lezen en voorlezen
  • formulieren invullen
  • Nederlands spreken en verstaan
  • beter schrijven
  • beter rekenen

Om deel te nemen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: Je bent ingeschreven als inwoner van de gemeente Heusden en je bent niet (meer) verplicht om in te burgeren. Wie wel inburgeringsplichtig is, kan zich melden bij Vluchtelingenwerk Heusden. 

Voor meer informatie en een eerste intake neem contact op met Marion Gulickx (docent van het Leerpunt Drunen). Bel 073-6249555 of mail naar Marion Gulickx leerpuntdrunen@kw1c.nl