Op Maat Studiebegeleiding

Wij willen u graag kennis laten maken met een nieuwe partner van de Bibliotheek Heusden. Als bibliotheek zijn wij regelmatig op zoek naar partijen die iets kunnen toevoegen aan ons al brede maatschappelijk betrokken aanbod. Wij denken die partij gevonden te hebben in Op Maat Studiebegeleiding.

Op Maat Studiebegeleiding uit 's-Hertogenbosch

Op Maat Studiebegeleiding bestaat dit jaar 11 jaar en is een gerenommeerd studiebegeleidingsinstituut uit 's-Hertogenbosch. Op Maat Studiebegeleiding onderscheidt zich van andere partijen door de hoge kwaliteit. Kwaliteit die gewaarborgd wordt door begeleiders met passie voor onderwijs en minimaal een HBO/WO achtergrond, waaronder psychologen, orthopedagogen, onderwijskundigen en docenten.

Op Maat Studiebegeleiding neemt je de zorg met betrekking tot een achterstand, huiswerk, overgaan, slagen of een vervelende sfeer rond schoolwerk letterlijk uit handen. Daarnaast is Op Maat Studiebegeleiding specialist in de begeleiding van leerlingen met een “rugzakje”: Dyslexie, AD(H)D, stoornissen binnen het autistisch spectrum. Bij Op Maat Studiebegeleiding weten ze er wel raad mee.

Rekenen de Baas

Op Maat Studiebegeleiding gaat in de bibliotheek het programma Rekenen de Baas aanbieden. Dit is bedoeld voor kinderen vanaf groep 6 tot en met de brugklas die moeite hebben met rekenen of het automatiseren van de rekenvaardigheden. Rekenen de Baas is een op wetenschappelijke basis gegronde training, waarbij leerlingen een half uur begeleiding krijgen van een medewerken van Op Maat Studiebegeleiding, in onze bibliotheek. Daarnaast krijgen de leerlingen huiswerk mee, voor ongeveer 10 minuten per dag. Het programma sluit op een slimme manier aan op het niveau van
de kinderen zodat ze snel een succeservaring hebben. De introductiekosten voor Rekenen de Baas bedragen slechts € 40,- per maand. Heb je interesse, schrijf je dan in of vraag om extra informatie.

Remedial Teaching

Als laatste is er vanaf december nog de mogelijkheid om remedial teaching te volgen binnen de bibliotheek. De Remedial Teaching is vooral bedoeld om achterstanden weg te werken bij kinderen vanaf groep 5 tot en met de brugklas. Ook kinderen met dyslexie kunnen hier veel baat bij hebben. De Remedial Teaching van Op Maat Studiebegeleiding staat onder leiding van Renske van Castricum, psychologe en master special educational needs. Samen met een GZ-psycholoog kun je bij Renske ook terecht voor diagnostiek. Denk aan intelligentie onderzoek, onderzoek naar dyslexie of dyscalculie.

Thema avonden en workshop

Naast Rekenen de Baas en tal van andere diensten organiseert Op Maat Studiebegeleiding ook regelmatig workshops. Samen met Op Maat Studiebegeleiding organiseert de bibliotheek bijvoorbeeld een thema-avond leerstrategien. Woordjes leren, samenvatten, hoe doe je dat nu eigenlijk. De specialisten van Op Maat Studiebegeleiding kunnen je er op deze avond alles over vertellen. En je gaat er ook mee aan de slag. De avond is bedoeld voor kinderen met hun ouders vanaf groep 8 tot ongeveer tot 15 jaar. Kijk in onze agenda voor de actuele stand van zaken.