Leuk voor jou

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties. 
Bij elke link wordt een korte beschrijving gegeven. Jeugdbieb verwijst o.a. naar vragen van Willem Wever, naar filmpjes van Schooltv-beeldbank en afleveringen van Het Klokhuis.

Samen Lezen in Oudheusden

Samen Lezen kan elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur in de bibliotheek van Oudheusden voor kinderen vanaf 8 jaar. Eerst wordt er een samen een boek gelezen daarna wordt er in het boekthema geknutseld. 

Samen lezen in Oudheusden

Biebglossy

In de Biebglossy vind je allerlei tips voor en over lezen. Neem eens in kijkje in het blad.

Foto en pdf bron: Goudenleestips

Spreekbeurt of werkstuk? Wij helpen je aan informatie!

Als je op de basisschool zit in groep 5, 6 en 7 óf op het voortgezet onderwijs in klas 1 en 2, moet je regelmatig een spreekbeurt of werkstuk maken. De bibliotheek helpt je daar graag bij.

Per niveau wordt een selectie getoond van boeken, filmpjes uit o.a. de Schooltv Beeldbank en van links naar sites van derden. Hier en daar wordt dit aangevuld met luistercolleges en interactieve animaties. In de komende periode worden alle onderwerpen voorzien van links naar 'Winkler Prins Junior' en 'Winkler Prins Studie', die je ook thuis kunt raadplegen.

Makkelijk Lezen Plein

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een speciale voorziening in de bibliotheek voor kinderen met een leesprobleem. Heb je moeite met lezen, vind je lezen niet zo leuk? Kijk dan bij het MLP.

Hier staan allerlei materialen voor kinderen die moeite hebben met lezen bij elkaar in een kast. Ze staan in het MLP omdat de teksten eenvoudiger zijn, ze een duidelijke lay-out hebben, een aansprekende omslag en om de aantrekkelijke inhoud.
De materialen staan met de voorkant naar voren geplaatst. Hierdoor is het makkelijker om zelf een boek te kiezen. En dat is het begin van leesplezier!

Welkom op de Kinderkennisbank!

Leuk dat je naar de Kinderkennisbank bent gekomen! De Kinderkennisbank is een website vol leuke en gave informatie om zelf (of samen met je ouders) op onderzoek uit te gaan. Op dit moment vind je hier informatie over de modules Filosofie, Europese Normen en Waarden en Emoties, in de toekomst komen er nog veel meer boeiende modules bij!

 

Nieuw in Nederland?

Veel migrantenkinderen spreken geen woord Nederlands. Deze lijst komt hen tegemoet met tekstloze prentenboeken en aanwijs- en zoekboeken. Oorspronkelijk voor jonge kinderen, maar zeker ook voor wat oudere kinderen geschikt om samen bij de platen te praten en te benoemen. 

Apps voor dyslectische kinderen

Op zoek naar handige programma's over spelling en taal klik dan op onderstaande link

De Boekenbaas: alles over de nieuwste boeken

De Boekenbaas

De Boekenbaas is het platform waar je de coolste nieuwe kinder- en jeugdboeken vindt! De boekenbaas verzamelt alle boeken-informatie en presenteert op deze site.

Wil je weten welke nieuwe boeken er deze maand weer uitgegeven zijn en waar ze over gaan? Vraag je je af hoe je begint met het schrijven van een boek, hoe de boeken van tekeningen worden voorzien en wat het geheim is van een goed boek? Bekijk dan de Pilotuitzending van de Boekenbaas en de filmpjes die de buddy’s gemaakt hebben.

Digitale Etalages

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op de groepen 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs klas 1/2.