Interessante apps voor kinderen

apps voor kinderen

Overzicht van betaalde en gratis apps voor kinderen van de voorschoolse opvang tot aan groep 8.

Prentenboeken

BoekStart

Boekstart

(Voor)lezen is leuk!

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby, en voor de taalontwikkeling van het kind.

Het logeerkoffertje!

Logeerkoffertje voor opa & oma Bibliotheek Heusden

Logeetje te gast? Twijfelt u of u de juiste boeken, dvd of luister-cd in huis heeft om uw logeetje het naar de zin te maken? Doe dan een beroep op de bibliotheek.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Nationale Voorleesdagen 2018

Het boek "Ssst! De tijger slaapt." van Britta Teckentrup is door bibliotheken verkozen tot Prentenboek van het jaar 2018
Op woensdag 24 januari 2018 starten de Nationale Voorleesdagen weer met een Nationaal Voorleesontbijt.
Bibliotheek Heusden besteedt hier natuurlijk ook aandacht aan. Ieder jaar vindt in één van de drie vestigingen van de Heusdense bibliotheken het ontbijt plaats voor de lokale peuterspeelzalen en het kinderdagverblijven. 

Bereslim

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten, achtergrondmuziek en mooie vertelstem. De Bereslimme films zijn te bewonderen op je PC en tablet.

Spinternet

Spinternet

Mijn naam is Haas heeft in samenwerking met Mijn Kind Online, Cubiss, MyBEE.nl (KPN) de website Spinternet gelanceerd. Spinternet leert jonge kinderen tussen 3 en 7 jaar spelenderwijs het ABC op het gebied van mediawijsheid, te beginnen met internet.

Spel & Boek inloopmiddagen

Spel & Boek Bibliotheek Heusden

Ouders met hun kinderen (in de leeftijd van 0 tot groep 3 van de basisschool) kunnen iedere woensdagmiddag meedoen aan de Spel & Boek inloop: in de bibliotheek in Drunen, Oudheusden en Vlijmen van 14:00-16:00 uur (schoolvakanties uitgezonderd).

Er wordt voorgelezen en gespeeld.