Prentenboeken

BoekStart

Boekstart

(Voor)lezen is leuk!

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby, en voor de taalontwikkeling van het kind.

Interessante apps voor kinderen

Overzicht van betaalde en gratis apps voor kinderen van de voorschoolse opvang tot aan groep 8.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Bereslim

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten, achtergrondmuziek en mooie vertelstem. De Bereslimme films zijn te bewonderen op je PC en tablet.

Hallo baby!

De Bibliotheek is er ook voor de allerkleinste.

Kom samen met je baby naar Hallo Baby! Iedere laatste woensdag van de maand is er een leuke activiteit voor jou en je kindje in een van onze vestigingen. We gaan voorlezen, maar ook muziek maken en er is een workshop babymassage. En na afloop van de activiteit is er voldoende ruimte om andere jonge ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. En natuurlijk laten we je graag onze mooie collectie baby- en prentenboeken zien.

Spel & Boek inloopmiddagen

Spel & Boek Bibliotheek Heusden

Ouders met hun kinderen (in de leeftijd van 0 tot groep 3 van de basisschool) kunnen iedere woensdagmiddag meedoen aan de Spel & Boek inloop: in de bibliotheek in Drunen, Oudheusden en Vlijmen van 14:00-16:00 uur (schoolvakanties uitgezonderd).

Er wordt voorgelezen en gespeeld.