Speelotheek DrunenAlgemene informatie

Intussen is er in iedere vestiging van de Bibliotheek Heusden een Speel-o-theek gevestigd. Maar wat is een Speel-o-theek? Wat kost het? Wat krijg ik dan? Misschien zijn er nog wel meer vragen. In dit nieuwsbericht informeren we je, maar als er aanvullende vragen zijn, of je wil een abonnement afsluiten, ga naar de balie van de bibliotheek. En we helpen je verder.

Voor meer info klik hier


De Speel-o-theek zoekt ook vrijwilligers voor in de uitleen

Meer vestigingen vraagt om meer vrijwilligers! Lijkt het je wat, stuur via onderstaande knop een email en je krijgt zo spoedig mogelijk een bericht terug.

Stuur met deze knop je e-mail

Openingstijden

De Speel-o-theek heeft 3 vestigingen:

In de Bibliotheek Drunen, Rooseveltstraat 32, Drunen

In de Bibliotheek Vlijmen, Burg. Zwaansweg 2, Vlijmen.

In de Bibliotheek Oudheusden, Kasteellaan 36, Oudheusden.

De Speel-o-theken hebben dezelfde openingstijden als de Bibliotheken.

Actuele openingstijden

Samenwerking met de Bibliotheek

De Speel-o-theek en de Bibliotheek Heusden hebben de krachten samen gebundeld. Het speelgoed wordt via de selfservice van de Bibliotheek uitgeleend en ingeleverd.

Ook de openingstijden zijn hetzelfde als die van de Bibliotheek Drunen, Oudheusden en Vlijmen. In alle vestigingen vind je dus voortaan ook een vestiging van de Speel-o-theek, hiermee gaat een al lang gekoesterde wens van de Speel-o-theek in vervulling.

meer informatie

Nieuwe voorzitter Speel-o-theek

Vanaf 1 juli 2022 heeft Cees Berghout de prachtige en uitdagende taak om voorzitter te zijn van de Speel-o-Theek. De Speel-o-theek bedankt Ron Prins voor zijn enorme inzet en toewijding waarmee hij in de afgelopen jaren de toekomst van de Speel-o-theek goed op de rails heeft gezet. 

Even voorstellen...

Cees Berghout, 69 jaar, getrouwd, 2 kinderen en sinds april 2020 woonachtig in een mooi toekomstbestendig appartement in Vlijmen. Vanuit Hellevoetsluis zijn we dichterbij de kinderen gaan wonen. 

In het werkende leven ben ik elektro monteur, vestigingsadministrateur, boekhouder, systeem beheerder en ICT manager geweest. Nadat ik ben gestopt met werken heb ik 4 jaar als vrijwilliger computerles gegeven bij een dagbesteding voor geestelijk- en lichamelijk gehandicapten en
daarnaast ben ik penningmeester bij een Soos voor deze groep geweest. 

Begin dit jaar ben ik begonnen als vrijwilliger voor de nieuwe locatie in Vlijmen. En nu neem ik het stokje van Ron over.  Ik zal de trein verder richting de toekomst rijden en me in de komende periode focussen op het openen van een vestiging in de Bibliotheek in Heusden, de verdere
samenwerking met de Bibliotheek organisatie Heusden en ons voorbereiden op de
verhuizing naar de Voorste Venne samen met de Bibliotheek.

Daarnaast meteen een oproep; we zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Wil je vrijwilliger worden in Vlijmen, Drunen of Heusden, neem dan contact met ons op via info@speelotheek-drunen.nl. Een combinatie met vrijwilligerswerk in de Bibliotheek is ook altijd mogelijk.


Voortaan scan je zelf de materialen van de Speel-o-theek bij de selfservice van de bibliotheken.

En hoe zoek je in de catalogus naar speelgoed? Hoe doe je dat?

We leggen het uit in deze video's.

Zo zoek je in de catalogus:

Lenen en inleveren:

De Wise-app: