Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.


Beleef Nederland Leest in de bibliotheek

Over de grens. Dat is het thema van Nederland Leest 2021 dat in november plaatsvindt. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Het thema over de grens laat zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren. Zo kun je de hele maand november jezelf laten meenemen door de foto’s van de leden van de Fotoclub Drunen, die speciaal voor het thema een expositie in de Bibliotheek Drunen hebben gemaakt. Op 8 november komt KennisMaker Jeanine Heijmans in de Bibliotheek Vlijmen een workshop geven over je eigen grenzen, namelijk over de (h)erkenning van hoogsensitiviteit.

Ontvang een boek cadeau

Je kunt de hele maand november gratis het boek De wandelaar van Adriaan van Dis ophalen in al onze Bibliotheek vestigingen. Heb je het boek uitgelezen en wil je er over napraten? In week 47 organiseert de Bibliotheek Heusden in onze vestiging in Oudheusden een speciale Nederland Leest boekbespreking. De datum hiervan komt nog online, dus houdt onze website in de gaten.

Zien we jou ook in de Bibliotheek Heusden tijdens Nederland Leest?

Hoogsensitiviteit, van Klacht naar Kracht

Fototentoonstelling Over de grens

Boekbespreking, de Wandelaar

Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?