Kerst

Wat is er te doen tijdens de kerst?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke kerstboeken, een andere mooie roman of een inspirerend kookboek.

Of leen online een e-book of luisterboek. We hebben genoeg keuze!

De Bibliotheek Heusden is 26 december gesloten.

Boeken

Romantische verhalen

Spanning


Koken

Knutselen


J.D. Robb Vermoorde liefde

Inspecteur Eve Dallas moet een als kerstman verklede seriemoordenaar zien te vinden. De enige link tussen de slachtoffers lijkt een relatiebemiddelingsbureau te zijn.

Bekijk dit boek

Boekentips van onze redactie

 • Linda van Rijn Familiediner

  Het luxe kerstdiner van de familie Tichelaar loopt anders dan verwacht als de jongste zoon niet komt opdagen en alle familieleden zo hun eigen vermoeden hebben waarom niet.

  Gedrukt boek

 • Susan Wiggs Schitterende ijsster

  Een bibliothecaresse in het plaatsje Avalon heeft voor het eerst de leiding bij het organiseren van het jaarlijkse kerstspel; ze wordt daarbij geholpen door een vroeger bekend kindsterretje dat een taakstraf moet uitvoeren.

  Gedrukt boek

 • Sarah Morgan Winter in Schotland

  De drie zussen van een Schots gezin hebben allemaal zo hun eigen problemen en beslommeringen die het vieren van een gezellige kerst nogal in de weg staan.

  Gedrukt boek

 • Susan Wiggs Kerst aan Willow Lake

  Een gescheiden vader zorgt in de vakanties voor zijn zoontje; als zijn familie besluit de feestdagen bij hem door te brengen, nodigt zijn zus een vriendin van haar uit.

  Gedrukt boek

 • Melissa Daley Winter in het kattencafé

  Molly de kat heeft 5 kittens te verzorgen. Als de zus van haar baasje vlak voor Kerstmis met hond en nog een kat bij hun komt wonen, is de chaos compleet.

  Gedrukt boek

 • Jenny Bayliss Twaalf dagen voor kerst

  Op zoek naar de ware partner besluit een succesvolle jonge vrouw mee te doen aan een 12-dates arrangement voor Kerst.

  Gedrukt boek

 • Tamera Alexander Kerst op Carnton

  In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van kerst en van opofferende liefde.

  Gedrukt boek


Op zoek naar voorleesfilmpjes?

Klik op de knop hieronder en meld je aan met je bibliotheekpas. Op www.devoorleeshoek.nl vind je vele voorleesfilmpjes over Kerstmis.

Naar de Voorleeshoek

Prentenboeken


E-books

Luisterboeken


Tips van de redactie

 • Agatha Christie Kerst met Poirot

  Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt gevonden.

  E-book

 • Susan Wiggs Kerst aan Willow Lake

  De Avalon-serie 10 - Kerst aan Willow LakeWie zegt dat de Kerstman niet bestaat?Logan O'Donnell geniet ervan om vader te zijn. Alleen jammer dat hij het alleen moet doen. Bovendien woont zijn zoontje, Charlie, ver weg, waardoor hij hem niet zo vaak kan zien. Toch is Logan niet verbitterd na zijn scheiding. Sterker nog, hij is des te vastbeslotener om...

  E-book

 • Claudia Vanzegbroeck Kerst op afstand

  Chloë gaat een andere kerstperiode tegemoet dan ze had verwacht. Ze kan niet bij haar ouders op bezoek en heeft zich erbij neergelegd dat het eenzaam zal zijn dit jaar. Tijdens haar zoektocht op het internet naar een nieuwe dierenvriend wordt ze betoverd door een paar hondenogen dat ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Ze haast zich naar het asiel...

  E-book

 • Jeanette Winterson Kerstdagen

  Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf betoverende 'Kerstverhalen' voor de donkere, koude avonden – aangevuld met twaalf feestelijke recepten voor een vleugje Engelse kerstsfeer. In een afgelegen victoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van...

  E-book

 • Jenny Bayliss Twaalf dagen voor kerst

  Op zoek naar de ware partner besluit een succesvolle jonge vrouw mee te doen aan een 12-dates arrangement voor Kerst.

  E-book

 • Hetty Kleinloog Een goede kerst

  Een jong meisje uit de Amsterdamse Jordaan probeert tevergeefs vriendschap te sluiten met haar knorrige, bejaarde overbuurvrouw en zet alles op alles om haar aan het buurtfeest op kerstavond deel te laten nemen.

  E-book

E-books voor kinderen

Luisterboeken voor kinderen

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Films