Boekenweek

Van 11 maart t/m 19 maart 2023 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen.

Boekenweekthema: 'Ik ben alles'

De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Met het thema van dit jaar, 'Ik ben alles',  vieren we de veelzijdigheid van onze identiteit. 


Mooie activiteiten tijdens de Boekenweek bij de Bibliotheek Heusden

Geluk met een deuk

In het boek ‘Geluk met een deuk’ van Monique Smits vertelt ze op een eerlijke en rauwe manier over de impact van haar zorg intensieve dochter op haar leven. Benieuwd naar haar persoonlijke verhaal? Tijdens Beleef de Bieb op 11 maart om 11.00 uur neemt ze je mee in haar hobbelige reis naar geluk samen met haar dochter.

Meer info en reserveren

Een avond met Annejet van der Zijl

De Bibliotheek Heusden, het Pieck en de Voorste Venne hebben schrijfster Annejet van der Zijl uitgenodigd. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Onder andere over haar boek Fortuna’s Kinderen. Een twee eeuwen omspannende, verassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur. Een verhaal dat perfect past binnen het thema van de Boekenweek 2023 ‘Ik ben alles’.

Info en reserveren

Expositie Fotoclub Drunen

De Boekenweek 2023 heeft het thema ‘Ik ben alles’. Hiermee wil zij de stilstaan bij de veelzijdigheid van jouw eigen identiteit. Boeken stellen ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen doordat we ons verplaatsen in karakters die we juist niet zijn of herkennen. Hierdoor ontdek en besef je gaandeweg wie je juist wel en niet bent.

Meer info

Boeken bij het thema 'Ik ben alles'Boeken van Lize Spit

Ik ben er niet

Lize Spit Ik ben er niet

De wereld van een jonge vrouw in Brussel stort in wanneer haar vriend een psychiatrische stoornis krijgt.

Leen dit boek

Het smelt

Lize Spit Het smelt

Nadat zij tijdens haar puberteit traumatische gebeurtenissen met twee jongens heeft meegemaakt, keert een jonge vrouw jaren later terug naar haar geboortedorp met een plan voor een soort wraak en een blok ijs in de achterbak van haar auto.

Leen dit boek

Boekenweekgeschenken van eerdere jarenBoekenweekessays van eerdere jaren


Ons digitaal aanbod over literatuur

Recensies in LiteRom

In Literom vind je tienduizenden interviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.
 

Naar Literom

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. 

Naar de Uittrekselbank

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? In DBNL vind je een schat aan informatie.

Naar DBNL


E-books over het thema 'Ik ben alles'

Luisterboeken over het thema 'Ik ben alles'