Van 26 maart t/m 29 april 2016 is er in Bibliotheek Drunen een grote expositie over de Langstraatspoorlijn. Deze wordt gecombineerd met een lezing op dinsdag 5 april 2016.

Makersbuzz in Drunen op 28 oktober 2015

De makersbuzz was in Bibliotheek Drunen. Hiermee kon iedereen kennis maken met diverse moderne toepassingen als een 3D printer, bestuurbare robots, Makey Makey, folieprinters, etc.

Poppendokter op bezoek bij de bieb / speelotheek

Op woensdag 21 oktober 2015 is de poppendokter op bezoek geweest in de bieb in het kader van het 30-jarig bestaan van de Speelotheek Drunen. Video: Heusden in Beeld

Schrijversbezoek Anne van Praag: 18 maart 2015

De bekende kinderboeken schrijfster Anne van Praag is op bezoek geweest in Bibliotheek Heusden

Kermisfotograaf Drunen

Voor de Heemkundekring Onsenoort heeft Bibliotheek Heusden een digitaal scanproject gedaan, waarbij ca. 850 foto's gescand zijn. Alle foto's zijn gemaakt op de Drunense kermis, maar de fotograaf en jaartal zijn onbekend. Wie herkend zichzelf of een bekende?

Makersbuzz in Bibliotheek Drunen

MakersBuzz is een ‘mobiel fablab’ dat door Brabant toert. Op 3 oktober stond deze bus voor de bieb in Drunen. De bus is ingericht als een mobiele makersplaats waar Brabanders terecht kunnen om kennis en ervaring op te doen met moderne digitale (maak-) technieken.

Kinderboekenweek 2015 met Margreet Greve

Kindereboekenweek 2015 met voorstellingen in Drunen, Heusden en Vliljmen van Margreet Greve in het kader van de Kinderboekenweek 2015.

Live uitzending met HTR in Bibliotheek Drunen

Live uitzending van HTR in Bibliotheek Drunen met de kinderen van groep 4b van de Duinsprong

Kunst in Bibliotheek Vlijmen

Met beroep op de creativiteit van leerlingen van het D'Oultremontcollege is er in Bibliotheek Vlijmen een prachtig kunstwerk ontstaan. De leerlingen, onder leiding van twee experts, hebben hun best gedaan op de wanden van de jongerenhoek van de bieb te verfraaien. Dat is gelukt. Komt u ook even kijken?

 

Nieuwe inrichting Bibliotheek Heusden

Bibliotheek Heusden heeft haar vestiging in Oud Heusden een ware metamorfose laten ondergaan in de zomer van 2013. Kijk hier voor de foto's.

Tablet cafe

Twee weekelijks tablet cafe voor alle liefhebbers met een iPad of Android tabelt. Open voor leden en niet-leden. Zowel in Drunen als in Vlijmen op donderdagmiddag vanaf 16.00 uur.

Feestelijke opening Oudheusden

Feestelijke opening vestiging Oudheusden op zaterdag 7 september 2013.

 

 

 

Optreden Nico Dijkshoorn

Optreden van Nico Dijkshoorn op donderdag 13 november 2014 in Bibliotheek Vlijmen.

 

De bibliotheek, altijd, overal, voor iedereen

Promotiefilm gemaakt door het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Locatie: Openbare Bibliotheek Rotterdam