Gezocht: Dungeon Master voor de Adventure Club

Vijf paar sprankelende kinderoogjes volgen elke beweging die je maakt. Je vertelt hun over dat ze hebben gehoord van een eeuwenoude legende. Een Heer van de Mist zou vroeger een kasteel hebben gehad in het bos waar ze nu doorheen lopen. Met de tijd is het geheel gesloopt en verdwenen, maar de schatten zijn nooit gevonden. Recente geruchten spreken van een ondergrondse gang waar alle buit verstopt moet liggen… en het is aan de kinderen om te besluiten wat ze met die informatie doen.

Word je hier enthousiast van?

De Bibliotheek Heusden is op zoek naar een Dungeon Master die het leuk vindt om kinderen rond de leeftijd van 10 tot 13 jaar te begeleiden bij hun avonturen tijdens de Adventure Club. De Adventure Club zijn speelsessies van een uur tot anderhalf uur gebaseerd op het bordspel Dungeons and Dragons (DnD). We maken bij de Adventure Clubs gebruik van de spelregels en materialen zoals bedacht door Vechel Fantasy. Met deze speciale variant geven we aandacht aan leesbevordering en verschillende 21st century skills zoals samenwerken, probleemoplossend denken en het ontwikkelen van verbeeldingskracht.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met kinderen en Dungeons and Dragons of andere tabletop roleplaying games. Het is een pluspunt (maar niet noodzakelijk) als je over didactische vaardigheden beschikt.

Als DM begeleid je één of twee keer per maand een groep van 5 à 6 kinderen bij hun avonturen. Je kunt goed een verhaal vertellen en weet de kinderen mee te nemen in de fantasiewereld. Je begeleidt hen bij het bouwen van hun karakters en kan goed inspelen op hun besluiten. Je zorgt ervoor dat het verhaal kinderproof blijft, bijvoorbeeld door te zorgen dat kinderen de slechterik niet in hun enthousiasme van een klif gooien of elkaar in het verhaal gaan pesten.

Ben jij degene die we zoeken? Meld je dan snel aan! Wij zullen je opleiden en begeleiden tot een volwaardige Dungeon Master van onze Adventure Clubs.