Vacatures

Vacature voor docent Seniorweb (vrijwilligerswerk)

SeniorWeb Heusden wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht, de mogelijkheden van de computer / tablet en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor en door ouderen gebeurt.

Als vrijwilligerdocent bij SeniorWeb Heusden doet u werk dat boeiend en vooral ook van grote maatschappelijke betekenis is. 

Op dit moment geven wij alleen cursussen voor de tablet. Deze cursussen geven wij in periodes van 6 weken a 2,5 uur per keer. Daarvoor gebruiken wij de 3 bibliotheeklocaties in Drunen, Heusden en Vlijmen. Er zijn maximaal 10 cursisten in een groep. Het cursusseizoen loopt van oktober tot eind mei. Hierin zitten 4 series van steeds 6 lessen.

Omdat Bibliotheek Heusden wil uitbreiden in haar aanbod, willen wij ons team vrijwilligers uitbreiden en zijn wij op zoek naar trainer/docent die aan senioren les willen geven. Die uitbreiding is in de vorm van Android tablets voor gevorderden, Windows 10.

Wij vragen van u:

  • Enige technische kennis van de pc
  • Het rustig kunnen overbrengen van kennis naar de cursisten toe.
  • Goede kennis van één of meerdere systemen:
  • Windows 10 of IOS voor de Ipad of Android van o.a. Samsung

SeniorWeb organiseert deskundigheidsbevordering en mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen, zowel regionaal als in landelijke bijeenkomsten.

Wij bieden u:

  • Gratis abonnement van Bibliotheek Heusden
  • Gratis lidmaatschap van Seniorweb
  • Opleidingen en terugkomdagen met reiskostenvergoeding
  • Veel waardering van onze cursisten
  • Inbreng in de inhoud van de cursus

Noodzakelijk is dat men overweg kan met cursisten in alle "soorten en maten", met veelal nauwelijks tot geen ervaring in het gebruik van de computer, het installeren van software of het plegen van onderhoud. Puur technische kennis kan soms een voordeel zijn, maar is geen voorwaarde

Voor uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar de juiste vrijwilliger.

Meer informatie: 0416-373032 even vragen naar Frank Mensink f.mensink@bibliotheekheusden.nl

 

Project St Janshof Vlijmen

Wij zoeken een of meerdere vrijwilliger voor ons DigiCafe, specifiek voor het opzetten van een Digicafe in St Janshof in Vlijmen. Daar gaat de Bibliotheek een nieuw Digicafe opzetten, naar voorbeeld van de reeds bestaande in de Bibliotheek Drunen. Nu echter op een andere locatie. Hiervoor worden er nieuwe vrijwilligers gezocht.

Dit project gaat lopen op woensdagochtend van 10.00-12.00 uur.

Wat gaan we doen:

· Opzetten van een vragen uurtje / open inloop in het St Janshof voor bewoners en buurtgenoten (en overige inwoners van Vlijmen) voor alle digitale vragen als
het gaat om de laptops, tablet en smartphone. Dit kan heel divers zijn.

·  We gaan niet aan de slag met hardware problemen, garanties of grote schoonmaakacties die buiten de 1,5 uur vallen die daarvoor hebben. Ook privacy gevoelige klussen (met bank of DigiD zaken) doen we liever niet.

·  Meehelpen met cursisten die aan de slag gaan met een online computercursus (Klik & Tik), met gebruikmaking van een laptop van de bibliotheek. Met deze gratis cursus kunnen we cursisten bij de eerste stappen helpen als het gaat om de computer, internet en social media. Klik & Tik is onderdeel van Oefenen.nl

Wat hebben we nodig:

·        
Iemand die
rustig kan uitleggen wat je met een tablet, laptop, smartphone kunt doen.
Diegene hoeft niet alles te weten van Windows, IOS of Android, maar vindt het wel
het leuk om dit op eenvoudige manier aan de doelgroep uit te kunnen leggen

· Iemand die als een vis in het water is bij deze doelgroep; senioren met die een digitale hulpvraag hebben

· Je respecteert iemands privacy en luistert goed wat iemand wil en begrijpt

Wat kunnen we bieden:

· Inschrijving als vrijwilligers van de Bibliotheek Heusden en als vrijwilliger van Seniorweb Heusden

· Het is altijd fijn om mensen te helpen en je kennis over te dragen.

· Deel uitmaken van een fijne club met vrijwilligers die nu al worden ingezet bij de Bibliotheek Heusden en Seniorweb Heusden

· Ook bieden wij de mogelijkheid om ingezet te kunnen worden bij cursussen van Seniorweb of bij het wekelijks DigiCafe in Drunen (dinsdagochtend)

 

Meer informatie / aanmelden via:

Frank Mensink 0416-373032 of f.mensink@bibiotheekheusden.nl