Schoolpasjes

Zit een leerling op het d'Oultremontcollege?

Op school heeft de leerling een (nieuwe) schoolpas gekregen. Hij of zij kan met deze pas naar de bieb komen en deze bij de balie laten zien. De leerling krijgt dan een nieuwe gratis biebpas en is direct lid van de bieb in Drunen, Heusden en Vlijmen.

Op dat moment is de hele collectie van boeken, luisterboeken, tijdschriften, dvd's en games (deze laatste twee tegen betaling van € 2,- per 3 weken) te leen.

Maar de leerling kan zich ook aanmelden bij www.Bibliotheek.nl en daar E-books downloaden of streamen. Altijd een boek bij de hand en nooit een boete want het boek verdwijnt na 3 weken.

Bonus: als de leerling een nieuwe pas laat maken, mag deze meteen een dvd gratis lenen (eenmalig).

Populair onder jongeren

  • 12-15 jaar

    Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

  • 15-18 jaar

    Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Groepsbezoeken leerlingen VO

Elk schooljaar komen alle eerste jaars van het D'Oultremontcollege in Drunen weer op bezoek bij de bibliotheek Drunen. In 4 dagen tijd zijn ca. 210 leerlingen bezig met een workshop die iets te maken heeft met boeken, schrijvers, literatuur, letters, etc.

Hiermee maken ze allemaal weer (opnieuw) kennis met de bibliotheek. 

In oktober 2018 (week voor de herfstvakantie) gaan de leerlingen aan de slag met het spel BiebEscape. een spannend en uitdagend bibliotheekbezoek waarin leerlingen moeten zoeken, samenwerken, creatief denken en tegen elkaar stijden. 

Contactpersoon: f.mensink@bibliotheekheusden.nl

Oefenen voor je rijbewijs

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets.

Op Theorie.nl kun je namelijk al meer dan 15 jaar je theorie-examen oefenen op een makkelijke, overzichtelijke en goedkope manier. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Deze site is alleen in de bibliotheekgebouwen gratis te gebruiken. Gebruik hiervoor een van de naslagcomputers.

Stage lopen bij de bieb

Via de docent is het mogelijk om in te schrijven voor een ICT of snuffelstage. 

De leerling wordt meegemomen in het bedrijf bibliotheek; achter en voor de schermen. Wat komt er allemaal kijken bij het 'bedrijf' bibliotheek. Afhankelijk van de opdracht kan de leerling verschillende opdrachten doen.