Schoolpasjes

Zit een leerling op het d'Oultremontcollege?

Op school heeft de leerling een (nieuwe) schoolpas gekregen. Hij of zij kan met deze pas naar de bieb komen en deze bij de balie laten zien. De leerling krijgt dan een nieuwe gratis biebpas en is direct lid van de bieb in Drunen, Heusden en Vlijmen.

Op dat moment is de hele collectie van boeken, luisterboeken, tijdschriften, dvd's en games (deze laatste twee tegen betaling van € 2,- per 3 weken) te leen.

Maar de leerling kan zich ook aanmelden bij www.Bibliotheek.nl en daar E-books downloaden of streamen. Altijd een boek bij de hand en nooit een boete want het boek verdwijnt na 3 weken.

Bonus: als de leerling een nieuwe pas laat maken, mag deze meteen een dvd gratis lenen (eenmalig).

Populair onder jongeren

 • 12-15 jaar

  1. Charlie en ik Bekijk details

   Charlie is altijd al bijzonder geweest. Hij werd veel te vroeg geboren en tegen alle verwachtingen in bleef hij in leven. Samen met zijn broer Martin maakt hij de reis van hun leven waarover Martin je...

   Bekijk details van Charlie en ik

  2. Snitch Bekijk details

   Hoe is het als je beste vriendin je ineens de rug toe keert en vriendschap sluit met die nieuwe klasgenoot die jou de hele tijd treitert? Roos weet precies hoe dat voelt en reageert heftig, waardoor ze...

   Bekijk details van Snitch

  3. De poppenmaker van Krakau Bekijk details

   In het begin leest dit bijzondere verhaal als een sprookje, maar wás het maar een sprookje. Karolina, een levende pop, en de poppenmaker maken heftige tijden mee als de Duitsers hun land invallen.

   Bekijk details van De poppenmaker van Krakau

  4. En toen, Sheherazade, en toen? Bekijk details

   Ken je dat gevoel? Dat je graag wilt weten hoe een verhaal afloopt, het liefst zo snel mogelijk? Dat is precies wat de jonge vorst Sjahriar heel lang geleden ook voelde bij de verhalen die Sheherazade...

   Bekijk details van En toen, Sheherazade, en toen?

  5. Meisjes en wetenschap Bekijk details

   Dat vrouwen ook wetenschappelijke banen kunnen hebben, onderzoek mogen doen en mogen lesgeven is lange tijd helemaal niet vanzelfsprekend geweest. Maar dankzij moedige, vastberaden vrouwen is dat inmiddels...

   Bekijk details van Meisjes en wetenschap

  6. De lege schommel Bekijk details

   Azmi moet zijn land ontvluchten, de stad waar hij opgroeide is platgebombardeerd. Samen met zijn familie gaat hij een toekomst vol onzekerheden tegemoet.

   Bekijk details van De lege schommel

  7. Bestemming onbekend Bekijk details

   Rider heeft geen idee waar ze terecht gaat komen nu haar oma is overleden. Ze wordt op de trein gezet naar een oudoom in Chicago, maar ze heeft hem nog nooit eerder ontmoet. Tijdens die dagenlange treinreis...

   Bekijk details van Bestemming onbekend

  8. Onder mijn matras de erwt Bekijk details

   Haar vader is vertrokken en haar poppen ruimt ze op. En haar moeder heeft ineens aandacht voor een ander. Maar gelukkig is oma er nog. Maar voor hoelang eigenlijk?

   Bekijk details van Onder mijn matras de erwt

  9. Het ongelukproject Bekijk details

   Nadat haar vader is verongelukt is niets meer zoals daarvoor. Kit besluit dan ook om niet bij haar beste vriendinnen aan tafel te schuiven tijdens de lunch, maar bij weirdo David. Hij zal niet zomaar een...

   Bekijk details van Het ongelukproject

 • 15-18 jaar

  1. Het dodenhuis Bekijk details

   Toby zit met een groep kinderen en jongeren opgesloten in een groot huis. Ze zijn Defecten en niet langer welkom in de wereld. Het dodenhuis is een nieuwe spannende YA-roman van Sarah Pinborough. 

   Bekijk details van Het dodenhuis

  2. De onverklaarbare logica van mijn leven Bekijk details

   Sal zit in zijn examenjaar en piekert over de toekomst en zijn afkomst. De onverklaarbare logica van mijn leven is weer een prachtige jongerenroman van Benjamin Alire Sáenz.

   Bekijk details van De onverklaarbare logica van mijn leven

  3. Een schitterende chaos Bekijk details

   Ava en Gideon lijken in niets op elkaar en toch raken ze bevriend. Ze helpen elkaar met hun problemen omgaan. Lees Een schitterende chaos van Claire Christian.

   Bekijk details van Een schitterende chaos

  4. Een heel bijzonder meisje Bekijk details

   Bijna meivakantie. Een mooie tijd om voor je leeslijst te lezen. Bijvoorbeeld dit boek van Anna van Praag over een sekte: Een heel bijzonder meisje.

   Bekijk details van Een heel bijzonder meisje

  5. Winger Bekijk details

   Ryan Dean vindt zichzelf een loser. Toch weet hij de mooie Annie voor zich te winnen en zijn mannetje te staan in het rugbyteam. Winger van Andrew Smith is een humoristisch verhaal over de groeipijnen...

   Bekijk details van Winger

  6. De spill zone Bekijk details

   Een verlaten terrein vol dode mensen en vreemde wezens. De spill zone is niet voor niets verboden terrein. Maar Addie gaat er stiekem heen om foto´s te maken. Lees het eerste deel van De spill zone, een...

   Bekijk details van De spill zone

  7. Everless Bekijk details

   Om geld te verdienen keert Jules terug naar landgoed Everless, al heeft haar vader haar nog zo gewaarschuwd nooit naar deze plek terug te keren. Everless is een bloedstollend avontuur van Sara Holland. 

   Bekijk details van Everless

  8. De trooster Bekijk details

   Komende zondag is het Pasen. Als leeslijsttip van de maand kozen we een boek dat speelt rond de Paastijd: De trooster van Esther Gerritsen. 

   Bekijk details van De trooster

  9. Als het waar is Bekijk details

   Stel dat jij bijzondere gaven hebt en met je gedachten alles kunt bewerkstelligen. Of stel dat het allemaal maar dom toeval is? De hoofdpersoon in Als het waar is van Tara Altebrando weet niet wat wel...

   Bekijk details van Als het waar is

Groepsbezoeken leerlingen VO

Elk schooljaar komen alle eerste jaars van het D'Oultremontcollege in Drunen weer op bezoek bij de bibliotheek Drunen. In 4 dagen tijd zijn ca. 210 leerlingen bezig met een workshop die iets te maken heeft met boeken, schrijvers, literatuur, letters, etc.

Hiermee maken ze allemaal weer (opnieuw) kennis met de bibliotheek. 

In oktober 2018 (week voor de herfstvakantie) gaan de leerlingen aan de slag met het spel BiebEscape. een spannend en uitdagend bibliotheekbezoek waarin leerlingen moeten zoeken, samenwerken, creatief denken en tegen elkaar stijden. 

Contactpersoon: f.mensink@bibliotheekheusden.nl

Oefenen voor je rijbewijs

Theorie.nl is dé site waar jij terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets.

Op Theorie.nl kun je namelijk al meer dan 15 jaar je theorie-examen oefenen op een makkelijke, overzichtelijke en goedkope manier. De theorie-examens zijn actueel en conform de CBR wijze. Ook biedt Theorie.nl je de optimale voorbereiding op jouw praktijk examen met video's van examenroutes.

Deze site is alleen in de bibliotheekgebouwen gratis te gebruiken. Gebruik hiervoor een van de naslagcomputers.

Stage lopen bij de bieb

Via de docent is het mogelijk om in te schrijven voor een ICT of snuffelstage. 

De leerling wordt meegemomen in het bedrijf bibliotheek; achter en voor de schermen. Wat komt er allemaal kijken bij het 'bedrijf' bibliotheek. Afhankelijk van de opdracht kan de leerling verschillende opdrachten doen.