Digitale Bronnen

digitale bronnen Bibliotheek Heusden

Zoeken naar tijdschriften, boeken en andere bronnen. Bij Picarta kunt u op deze manier zoeken bij 'Letterkundig Museum Collecties', Centraal bestand kinderboeken, het Huygens Instituut, Bibliografie van de Nederlandse Taal- en Literatuurwetenschap etc. Maar ook kunt u bij de databanken terecht voor het Literatuurplein en de Brabantwijzer en vele andere.

De culinaire etalage

Erfgoed: Het Jeroen Boschjaar

In 2016 viert 's-Hertogenbosch het vijfhonderdste sterfjaar van de schilder Jheronimus (Jeroen) Bosch. Deze beroemde middeleeuwse schilder was zo verknocht aan zijn stad, dat hij zelfs zijn achternaam wijzigde in 'Bosch'. In dit dossier lees je over de relatie van Bosch met 's-Hertogenbosch, de symboliek in zijn werk en over de manier waarop de stad hem in 2016 eert.

Innovatie en maatschappij

De Bibliotheek voor ondernemers

Historische Boeken en Kranten

Historische boeken en kranten

Delpher is er voor alle onderzoekers die historisch bronnenmateriaal gebruiken. Voor wetenschappers en journalisten die hun onderzoek een stap verder willen brengen. Voor genealogen die speuren naar onontdekte stukjes familiegeschiedenis maar ook voor studenten die werken aan hun scriptie.

Opvoeding en onderwijs

De Digitale Etalages

Digitale etalages Bibliotheek Heusden

Verrijk jezelf op Digitale-etalages

Digitale-etalages van Bibliotheek.nl is het portaal naar websites over uiteenlopende onderwerpen als: eten en koken, wetenschap en techniek, opvoeding en onderwijs, duurzaamheid, water, design en kunst, management en marketing en muziek maken.