Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jongerenboeken op onderwerp

  • Lezen voor de lijst

    Vind een boek dat bij je past.

Discussiegroep voor jongeren & jongvolwassenen 17 mei 2021

Ben jij ook wel klaar met je zoveelste potje Among Us? Wil je meer inhoud dan de gemiddelde Instagram-, Facebook- of TikTok-post? Dan is deze avond iets voor jou! Bij de Bibliotheek ontmoet je andere jongeren en jongvolwassenen die het graag ergens over hebben. En dan bedoelen we écht ergens over hebben.

Info en aanmelden


Workshop Mindset & Motivatie 30 juni 2021

Heb jij moeite om je te motiveren voor jouw school/opleiding? Loop je vast op andere gebieden of gaat het niet zo lekker op dit moment? Jouw mindset is bepalend voor hoe jij denkt, hoe jij je voelt en hoe je doet. Ben je nieuwsgierig naar hoe je dit zelf kan veranderen… meld je dan aan! Het kost je niks… alleen 1,5 uur van jouw tijd maar Gwen van Compassie Jongeren Coaching belooft je dat het je iets oplevert. Ze hoopt je te zien op woensdagavond 30 juni!

Info en aanmelden


Nieuwe boeken


E-books en luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken.