Drunense Deining

2 februari 2019, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Drunen

Kosten: Gratis

Het dagelijks leven als ultieme leerschool

Het is de maand van de Spiritualiteit. Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiƫle welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De Maand van de Spiritualiteit heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

De Drunense Deining van februari staat stil bij dit thema. Op uitnodiging van Boekhandel Zin in Boeken in Heusden, een winkel gespecialiseerd in boeken gericht op persoonlijke ontwikkeling en zingeving, zijn de schrijvers Han van den Boogaard en Lucy Auch te gast.

Alle religies en spirituele stromingen houden zich bezig met datgene dat het persoonlijke overstijgt. Het lijkt ongrijpbaar, en veel mensen ondernemen een zoektocht om het te vinden. Maar het hoeft niet gevonden te worden, want het is al in ons aanwezig.

Als we ons eenmaal bewust zijn geworden van het onpersoonlijke binnen onszelf, begint een soms langproces waarin we steeds meer vanuit dat onpersoonlijke gaan leven, te midden van alle twijfels, emoties, ervaringen en gebeurtenissen die zich voordoen.

In deze lezing zullen beide sprekers iets vertellen over dat proces. Ze zullen hun verhaal toelichten aan de hand van hun eigen dagelijks leven en de ervaringen van de wijzen der wereld.

Lucy Auch is maatschappelijk werker. De afgelopen zes jaar schreef zij twee boeken die handelen over leven en leer van respectievelijk Jan van Delden en Wolter Keers, twee bekende spirituele leraren. Liefde op zoek naar zichzelf, het boek over Wolter Keers, verscheen afgelopen december bij uitgeverij Samsara Books.

Han van den Boogaard is psycholoog, schrijver en vertaler. Hij schreef zes boeken over spiritualiteit en vertaalde inmiddels meer dan twintig boeken, met name over non-dualiteit. Zijn laatste boek, Zen en de kunst van het kijken, verscheen een jaar geleden bij uitgeverij Samsara Books.