Lezing over boek Wayan door Jolanda Maurer-Tamerus

24 november 2017, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Oudheusden

Kosten: geen, wel voor intekenen

De eerste regel die op de achterflap staat, boven de inhoud van het boek getiteld: Wayan, roman over de bittere gevolgen van de massamoord op communisten op godeneiland Bali, is als volgt:

…Een kind van twee wijst zijn vader aan. Aan de mannen met de machetes…

Boek Jolanda Maurer-Tamerus over Wayan – Roman over de bittere gevolgen van de massamoord op communisten op godeneiland Bali verschenen bij Uitgeverij Conserve. Deze week verscheen bij Uitgeverij Conserve het boek Wayan – Roman over de bittere gevolgen van de massamoord op communisten op godeneiland Bali.

Wayan vertelt het aangrijpende, ongelooflijke en op ware gebeurtenissen geïnspireerde levensverhaal van I Nengah Hartawan (Wayan) op het godeneiland Bali in Indonesië. In de feeërieke wereld van een rijke cultuur en een overweldigende natuur, overschaduwd door de bittere gevolgen van de vele maanden durende massamoord op de (vermeende) leden van de Partai Komunis Indonesia (PKI), groeit de lezer op met Wayan. Geboren in een arme familie van rijstboeren worstelt Wayan met de tragische voorvallen die hem op jeugdige leeftijd overkomen. Later ontmoet Wayan de beeldschone Santiani, geboren in de rijkste familie van Sanur waar hij niet welkom is. Het leidt tot een hartverscheurend liefdesdrama. Wayans filosofische oom Raka leert hem hoe met grote wilskracht elke moeilijke situatie te overwinnen is. Met deze specifieke kennis verwerft Wayan zelfs een uitzonderlijke positie. Een positie die respect afdwingt, ook van de rijkste familie van Sanur.

Jolanda Maurer-Tamerus (Heusden, 1961) debuteerde met verhalen in literaire tijdschriften. Ze woonde en werkte in Ghana, West-Afrika. In 2007 verscheen haar boek Nasaala – een blanke in Ghana. In 2010 ontmoette ze op Bali, Indonesië, Wayan. Hij vertelde haar zijn levensverhaal. Het inspireerde haar tot het schrijven van Wayan, een boek dat de ziel raakt en de lezer niet los zal laten.

Jolanda Maurer-Tamerus – Wayan, Uitgeverij Conserve, 320 pagina’s, ISBN 978 90 5429 464 1, € 19,99

In de Bibliotheek Oudheusden op vrijdagavond 24 november 2017 verzorgt Jolanda een lezing over haar net verschenen boek. Tevens is het mogelijk om dit boek op de avond zelf te kopen. De avond begint om 19.30 uur. Na afloop krijgen alle bezoekers een gratis kopje koffie & thee.