KennisMakersLezing: Natuurlijk eten, natuurlijk gezond

1 november 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Vlijmen

Kosten: Gratis, wel aanmelden a.u.b.

Marie Louise vertelt vanuit haar passie over hoe gezonde voeding een grote bijdrage kan leveren om fitter, gezonder en vol energie door het leven te gaan.

Voeding is een passie van voedingstherapeute, natuurgeneeskundig therapeut en herborist Marie Louise van Mook. Door haar ervaring weet zij dat gezonde voeding een enorme positieve verandering kan brengen op je dagelijks leven. In deze lezing vertelt Marie Louise over de rol van gezonde voeding (wat is gezond en waarom), en de invloed op ons lichaam.

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun voeding, gezondheid en levensstijl. Ze doen dit omdat ze gezonder willen leven, afvallen of omdat ze zich minder goed voelen of zelfs ziek zijn.

Ook in de media en op tv is er veel aandacht voor gezonder leven, afvallen en een verantwoorde levensstijl. Er is veel te vinden op het internet over wat gezond is. Zodra je jezelf gaat verdiepen in gezonde voeding en dieet merk je dat er een wereld aan mogelijkheden is. Er is een enorm aanbod aan dieet boeken, programma’s en andere mogelijkheden. Je zult ontdekken dat de meningen van de diverse deskundige danig van elkaar kunnen verschillen.

Waar moet je beginnen?

Er wordt de laatste jaren enorm veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op ons lichaam en de resultaten zijn vaak verrassend en verschillen veel van wat lang werd aangenomen. Zoals vaak duurt het lang voordat nieuwe inzichten omarmd worden. Dat is jammer wat nu meer als ooit is er noodzaak om dingen te gaan veranderen. Mensen leven langer maar hebben meer last van overgewicht, vermoeidheid en ziekte die zich steeds jonger manifesteert.

In deze lezing gaan we de rol van gezonde voeding (wat is gezond en waarom), en de invloed op ons lichaam bespreken.

- Waarom lijnen/afvallen vaak niet werkt
- Wat verkeerde voeding op lange termijn voor invloed heeft op je gezondheid
- Dat wanneer je ziek bent, je met voeding veel kan doen om de situatie/ziekte te verbeteren
- Dat het lichaam een enorm groot zelf herstellend vermogen heeft mits je dit met voeding juist aanstuurt.
- Dat gezond eten en afvallen, vooral een kwestie is van goed en lekker eten.

Gezonde voeding kan een grote bijdrage leveren om fitter, gezonder en vol energie door het leven te gaan.

De KennisMakersLezing is gratis