Digitaal cafe

18 april 2017, van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Bibliotheek Drunen

Kosten: geen / open inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Digitaal café wordt georganiseerd door Bibliotheek Heusden in samenwerking met Seniorweb Heusden. Samen zetten zij zich in om de inwoners van de gemeente Heusden te ondersteunen in de digitale wereld. Tijdens het open inloop café kunnen vragen gesteld worden over het gebruik van digitale media, zoals een tablet, e-reader, smartphone, laptop, computer, internet en social media.

 

Hoe Skype ik met mijn zus? Hoe stel ik op Facebook in wie mijn berichten kan lezen? Hoe zet ik een e-book van de bibliotheek op mijn e-reader? Waar vind ik handige apps en hoe installeer ik ze op mijn smartphone of tablet?

Klik&Tik online computercursussen

Ook de online cursus Klik & Tik (computer, internet en social media) kunt u volgen onder begeleiding van onze deskundige vrijwilligers. Deze gratis online cursus is onderdeel van Oefenen.nl. Voor dit onderdeel hebben wij een laptop voor u klaar staan.

Tablets

De reguliere tabletcursussen van Seniorweb bieden u een lessituatie aan met gelijkgestemden, waarbij in een laag tempo u de beginselen worden bijgebracht met behulp van een cursusboek (Visual Steps). Klik hier voor meer informatie. Tijdens dit Digicafe kunt u informatie opvragen over deze cursus, delen van de les herhalen en losse vragen stellen.

E-books lenen

De Bibliotheek leent alweer enige tijd e-books uit aan haar leden. Vragen over het aanmaken van een account, lenen van e-books, overzetten van e-books op de tablet of de e-reader kunnen hier gesteld worden. Verder is het voor leden handig om hun bibliotheekpas en inloggegevens voor e-books bij de hand te hebben. Op de website veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl staat meer uitleg en filmpjes over downloaden en het lenen van e-books.

Specialisme

Uiteraard kunnen wij niet alle (specialistische) vragen beantwoorden, maar we gaan ons best doen omdat direct of later de vragen te beantwoorden. Onze specialisme zitten in de volgende onderwerpen:

  • Sander: Android, Windows, websites met Wordpress, Facebook, etc.
  • Francois: Apple producten
  • Joop: Android tablets en phones
  • Gerrit:..
  • Ron: Windows (phone), Office, etc.
  • Rene: iPad
  • Frank: tablets, e-books, Windows, Office, social media, etc.

Welkom

Iedereen is van harte welkom met vragen. Neem eigen apparatuur, zoals een tablet, smartphone of e-reader mee. Of de eigen laptop voor advies bij het overzetten van een e-book naar een e-reader. 

Deze en andere vragen kunnen gesteld worden tijdens het Digicafé, dat elke week in Bibliotheek Drunen wordt gehouden. 

Voor hulp op maat ontvangen we u graag in het Digitaal café.  Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden, hoeft u geen lid te zijn en het is helemaal gratis.

Het Digicafé Drunen wordt elke dinsdagochtend gehouden aan de leestafel in de Bibliotheek Drunen van 10:00-11:30 uur.