Ach Moedertje, Hugo Borst (=UITVERKOCHT)

18 september 2017, van 20:00 tot 21:45 | Bibliotheek Vlijmen, deuren gaan open om 19.30 uur

Kosten: UITVERKOCHT

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hugo Borst

Over de leefwereld van zijn dementerende moeder.

Ach Moedertje, Hugo Borst

Uitgever: Lebowski
• Nederlandstalig
• 248 pagina's
• 9789048838387
• mei 2017


Ach Moedertje is het vervolg op de besteller Ma (2015), waarin Hugo Borst vertelt over zijn moeder die lijdt aan de ziekte Alzheimer en haar leven slijt op een gesloten afdeling. Tijdens de lezing vertelt Borst over de schrijnende situatie waarin zijn moeder zich nu bevindt, over haar geestelijke en lichamelijke achteruitgang, over zijn eigen angsten en over de misstanden in de gezondheidszorg waar geld, bureaucratie en management belangrijker lijken dan medemenselijkheid.
Hugo Borst is bekend geworden als kritisch panellid van Studio Voetbal. Hij heeft een aantal boeken uitgebracht over sport en is hoofdredacteur van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras. Daarnaast schrijft hij wekelijks een kroniek over zijn moeder in het Algemeen Dagblad. Dit resulteerde in het immens populaire boek Ma (2015) en nu de opvolger Ach Moedertje. Met een manifest heeft hij het onderwerp Verpleegzorg hoog op de politieke agenda gekregen.

Voor deze lezing werkt de Bibliotheek samen met de kerngroep Dementie Vriendelijke Gemeente Heusden (DVG). In het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september besteden we extra aandacht aan de sterk groeiende groep mensen met dementie Medewerkers van zorginstellingen en ouderenadviseurs zijn deze avond ook aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Meer informatie over Dementie Vriendelijke Gemeente Heusden vind je hier.

Ma wordt dit jaar ook uitgebracht als theaterstuk waarbij Erik Corton de rol van Hugo Borst op zich neemt. Bezoekers van de lezing krijgen € 5,00 korting op theatervoorstelling in De Leest in Waalwijk op 11 april 2018. Inclusief vrije toegang tot de inleiding van de voorstelling. Tijdens de avond in Vlijmen zullen er kortingsflyers beschikbaar zijn, die u kunt inwisselen bij aankoop van de kaarten in Waalwijk.