Vragen en antwoorden

Heeft u vragen? Wellicht vindt u hier het antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel naar 0416-373032 of mail naar info@bibliotheekheusden.nl

Zijn alle vestigingen gesloten?

Ja, de Bibliotheken in Drunen, Oudheusden en Vlijmen zijn alle drie tot nader order gesloten.

Online lezen lukt niet? Is er een andere oplossing?

Medewerkers zitten tijdens kantooruren voor u klaar om u te helpen met inloggen bij de Online Bibliotheek.

Kijk voor antwoorden op je vragen even op de site van de Onlinebibliotheek bij de meestgestelde vragen. Kom je er niet uit dan kun je bellen naar de Bibliotheek 0416-373032 of mail je vraag naar info@bibliotheekheusden.nl

Verwachten jullie weer open te zijn op 28 april?

We volgen nauwlettend de adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid. Het is afhankelijk van deze adviezen en maatregelen of we op 28 april weer open zijn. Hou onze website in de gaten, daarop maken we bekend wanneer we weer open kunnen gaan.

Waarom hebben jullie besloten de Bibliotheek helemaal te sluiten?

Naar aanleiding van de oproep van de Rijksoverheid op 15 en 31 maart 2020 waarop een beroep gedaan wordt op heel Nederland om gehoor te geven aan de maatregelen die zij hebben opgesteld om verspreiding van het Corona-virus te vookomen.

Ik kan geleende boeken niet inleveren. Krijg ik dan boete?

Nee, je krijgt géén boete. Vanaf 12 maart is er een boetevrije periode ingegaan. Je kunt de boeken thuis houden totdat we weer open kunnen of je levert ze in:

  • Op maandagochtend van 10 tot 12 uur en 
  • woensdagmiddagvan 16 tot 18 uur en 
  • vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur 
  • (Let op! vrijdagmiddag kan dat alléén in Drunen en Vlijmen)

  • nb. in Vlijmen is een buitenbrievenbus. Deze is 24/7 geopend.
  • Alle uitgeleende materialen hebben een nieuwe inleverdatum gekregen en dat is 15 april. Afhankelijk van de landelijke adviezen stellen wij deze inleverdatum bij.

Ik heb een factuur ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen. Krijg ik boete?

Ik heb een factuur ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen. Krijg ik boete? Telaatgelden voor materialen die vóór 12 maart ingeleverd hadden moeten zijn, worden niet kwijtgescholden. Vanaf 12 maart is de boetevrije periode ingegaan, dus vanaf die tijd worden geen boetes berekend.

Ik heb een boek gereserveerd en heb daar bericht van gehad. Wanneer kan ik dat ophalen?

Wij bieden de mogelijkheid om de gereserveerde boeken die voor je klaar staan op te halen
Op maandagochtend van 10 tot 12 uur en woensdagmiddag van 16 tot 18 uur en vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur (Let op! vrijdagmiddag alléén in Drunen en Vlijmen)
is het mogelijk om alle gereserveerde boeken en tijdschriften op halen. 
Als je bericht van ons hebt gehad staan de boeken voor je klaar. Ze zijn al op je pasnummer aan je uitgeleend.  
De boeken staan, net als in de reserveringskast, alfabetisch op naam van klant. 

Om een extra veiligheidsmarge in te bouwen, in verband met het Corona virus, zit er een aantal dagen tussen je aanvraag en het moment van ophalen.

Wij vragen aan alle bezoekers om met max. 1 persoon in de hal te komen en daarbij de gereserveerde boeken te pakken en mee naar huis te nemen. Denk aan de 1,5 meter afstand. Dit is zelfbediening, daarom is er geen personeel bij betrokken. De Bibliotheek zelf blijft gesloten.
Het is op dit moment helaas niet mogelijk om via de online catalogus materialen te reserveren. De technische mogelijkheid is uitgezet en er is geen vervoersdienst meer tussen de bibliotheken (en in Brabant/Nederland). 

Wanneer je nog boeken thuis hebt en je wilt ze inleveren, dan kun je deze meebrengen.
In Vlijmen kunnen ze worden ingeleverd in de buitenbrievenbus of op de kar. In Drunen en Oudheusden kunnen ze in de hal worden achtergelaten. Gebruik hiervoor de grijze kratten of karren die ook in de hal staan.
Medewerkers van de bibliotheek zullen deze materialen later verwerken. 

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om via de online catalogus materialen te reserveren. De technische mogelijkheid is uitgezet en er is geen vervoersdienst meer tussen de bibliotheken (en in Brabant/Nederland).  Wanneer je nog boeken thuis hebt en je wilt ze inleveren, dan kun je deze meebrengen

 

de Bibliotheek is gesloten en ik zie boeken uitgeleend op mijn pas. Hoe kan dat?

Wij bieden de mogelijkheid om de gereserveerde boeken die voor je klaar staan op te halen. Je krijgt hierover bericht zodra de boeken klaar staan. De boeken zijn al uitgeleend door ons en daarom zichtbaar in MIJN MENU.

 

Op maandagochtend van 10 tot 12 uur en woensdagmiddag van 16 tot 18 uur en vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur (Let op! vrijdagmiddag alléén in Drunen en Vlijmen) is het mogelijk om alle gereserveerde boeken en tijdschriften op halen. 

Om een extra veiligheidsmarge in te bouwen, in verband met het Corona virus, zit er een aantal dagen tussen je aanvraag en het moment van ophalen. Als je bericht van ons hebt gehad staan de boeken voor je klaar. Ze zijn al op je pasnummer aan je uitgeleend.  

In de hal van de bibliotheek staan de boeken voor je klaar. 
De boeken staan, net als in de reserveringskast, alfabetisch op naam van klant.

Wij vragen aan alle bezoekers om met max. 1 persoon in de hal te komen en daarbij de gereserveerde boeken te pakken en mee naar huis te nemen. Denk aan de 1,5 meter afstand. Dit is selfservice, daarom is er geen personeel bij betrokken. De Bibliotheek zelf blijft gesloten.

Wanneer je nog boeken thuis hebt en je wilt ze inleveren, dan kun je deze meebrengen.
In Vlijmen kunnen ze worden ingeleverd in de buitenbrievenbus of op de kar.
In Drunen en Oudheusden kunnen ze in de hal worden achtergelaten. Gebruik hiervoor de grijze kratten of karren die ook in de hal staan.
Medewerkers van de bibliotheek zullen deze materialen later verwerken.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om via de online catalogus materialen te reserveren. De technische mogelijkheid is uitgezet en er is geen vervoersdienst meer tussen de bibliotheken (en in Brabant/Nederland).

Ik heb een boek of CD van een andere bibliotheek gereserveerd. Krijg ik daar nog bericht van?

Als de door jou aangevraagde boeken/materialen vóór 20 maart bij ons zijn binnengekomen (en je hebt daarvan bericht ontvangen) dan bieden wij de mogelijkheid om de gereserveerde boeken die voor je klaar staan op te halen. De boeken zijn al uitgeleend op jouw pas.

Op maandagochtend
van 10 tot 12 uur en woensdagmiddag van 16 tot 18 uur en vrijdagmiddag van
14 tot 16 uur (Let op! vrijdagmiddag alléén in Drunen en Vlijmen) is het mogelijk om alle gereserveerde boeken en
tijdschriften op halen. 


Alle aanvragen van boeken die niet vóór 20 maart bij ons zijn binnengekomen, komen helaas te vervallen. De vervoerdiensten van de Bibliotheken hebben hun werkzaamheden on hold gezet tot nader order bericht. 

In de hal van de bibliotheek staan de boeken voor je klaar. 
De boeken staan, net als in de reserveringskast, alfabetisch op naam van klant.

Wij vragen aan alle bezoekers om met max. 1 persoon in de hal te komen en daarbij de gereserveerde boeken te pakken en mee naar huis te nemen. Denk aan de 1,5 meter afstand. Dit is selfservice, daarom is er geen personeel bij betrokken. De Bibliotheek zelf blijft gesloten. Wanneer je nog boeken thuis hebt en je wilt ze inleveren, dan kun je deze meebrengen.

In Vlijmen kunnen ze worden ingeleverd in de buitenbrievenbus of op de kar.
In Drunen en Oudheusden kunnen ze in de hal worden achtergelaten. Gebruik hiervoor de grijze kratten of karren die ook in de hal staan.
Medewerkers van de Bibliotheek zullen deze materialen later verwerken.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om via de online catalogus materialen te reserveren. De technische mogelijkheid is uitgezet en er is geen vervoersdienst meer tussen de bibliotheken (en in Brabant/Nederland).

Om een extra veiligheidsmarge in te bouwen, in verband met het Corona virus, zit er een aantal dagen tussen
je aanvraag en het moment van ophalen.

In Vlijmen is een boekenbrievenbus. Kan ik daar inleveren?

Ja, dat kan. De boekenbrievenbus is 24/7 open


Cursussen, activiteiten en inloopspreekuren

Deze zijn allemaal geannuleerd tot nader order.

Gaan activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

Zodra we weer open zijn, gaan we bekijken wat er mogelijk is. In de activiteitenagenda kunt u zien of en wanneer we daar weer mee kunnen starten. Iedereen die een kaartje gekocht heeft voor een lezing ontvangt het geld terug.

Kan ik mijn belastingpapieren in de Bibliotheek Oudheusden nog laten vullen?

Voor het antwoord op deze vraag kunt u contact opnemen met ZorgSaam via 0416373670 van ma t/m do 9u-12u.


E-books lenen via Onlinebibliotheek.nl

Mijn pas is geblokkeerd. En nu?

Het kan zijn dat je pas, om wat voor reden dan ook, geblokkeerd is en dat je problemen hebt met het gebruik van de Bibliotheek Wise app of Mijn Menu.
Als je pas het niet doet, kun je ook niet terecht bij de e-book website van de Online Bibliotheek.
In dit geval kun je contact opnemen met je Bibliotheek: telefonisch 0416-373032 of bij geen gehoor via info@bibliotheekheusden.nl 

 

 

 

E-books downloaden hoe gaat dat in zijn werk?

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je een account aanmaken bij www.onlinbibliotheek.nl
Voor vragen over het downloaden en installeren van e-books en luisterboeken verwijzen wij je door naar onze Thuisblijverspagina.
Daar vind je alle informatie over het downloaden van e-books.Boekenservice

Ik heb een Boekenserviceformulier ingestuurd en nu?

Je krijgt bericht van ons als de bestelling klaar staat. Heb je nog geen bericht ontvangen dan staan de boeken nog niet voor je klaar!

 

Ik heb een Boekenserviceformulier ingestuurd en ophaalbericht ontvangen. Op welke dagen kan ik dat doen?

Op maandag tussen 10 en 12 uur   (Drunen, Vlijmen en Oudheusden)
Op woensdag tussen 16 en 18 uur  (Drunen, Vlijmen en Oudheusden)
Op vrijdag tussen 14 en 16 uur      (Drunen en Vlijmen)

Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. Deze staan op de posters op de afhaallocatie. 
Houd afstand voor je eigen veiligheid en die van anderen en wij vragen je om met max. 1 persoon in de hal te komen.

Om een extra veiligheidsmarge in te bouwen, in verband met het Corona virus, zit er een aantal dagen tussen je aanvraag en het moment van ophalen.

Waarom kan ik niet meteen de boeken komen halen die ik vandaag gereserveerd heb?

De medewerkers gaan op binnenkomst van de formulieren de aanvragen behandelen. Daarom kan niet alles meteen klaar staan. Wacht tot je het afhaalbericht hebt ontvangen.

Om een extra veiligheidsmarge in te bouwen, in verband met het Corona virus, zit er een aantal dagen tussen je aanvraag en het moment van ophalen.

Ik heb boeken besteld en afhaalbericht ontvangen maar kan niet zelf komen? Mag ik iemand sturen die mijn boeken ophaalt?

Heb je iemand die dat voor je wil doen dan kan dat natuurlijk. De combinatie van de eerste 3 letters van je achternaam en de laatste 4 cijfers van je pasnummer staan vermeld op de afhaal/uitleenbon. Geef deze dan door aan degene die jouw boeken haalt.

nb. Je bent en blijft echter wel zélf verantwoordelijk voor het halen en retourneren van je boeken. 

In MIJN MENU staat dat ik een boek in mijn bezit heb. Ik heb dat gereserveerd, maar nog geen bericht van gehad. Hoe kan dat?

Als je een formulier hebt ingestuurd, gaan wij de boeken opzoeken en deze alvast op je pas registreren.
Wij laten, in verband met veiligheidsredenen rondom het Coronavirus, bewust een aantal dagen tussen inleveren en weer opnieuw uitlenen zitten.
Het kan daarom voorkomen dat een van je reserveringen al binnen is en op je pas staat. Zodra je de boeken kunt ophalen sturen we je een bericht.
Eerder komen heeft geen zin, je boeken staan dan nog niet voor je klaar.