Tentoonstelling JFK-100 jaar

Gepubliceerd op: 2 mei 2017 13:14

JFK-100 jaar

Van 15 mei tot en met 17 juni is in de bibliotheek van Drunen een expositie te zien van de John F. Kennedy verzameling van Drunenaar Edward Haring.

Mocht hij nog geleefd hebben dan zou John F. Kennedy aanstaande 29 mei 100 kaarsjes uit blazen. Fervent verzamelaar Edward Haring wil deze datum niet zomaar voorbij laten gaan. Hij deelt zijn fascinatie voor de in 1963 vermoorde Amerikaanse president graag met de bezoekers van de bibliotheek. Hij toont een aantal unieke items die normaal in het mini-museum in zijn huis staan.

In de expositie wordt speciaal de relatie tussen de Kennedy’s en Nederland uitgelicht. Zo bracht Kennedy toen hij 20 was al een bezoek aan Nederland, en zat zijn moeder op een kostschool in Vaals. Er zijn ook een aantal foto’s van ons koningshuis met de toenmalige president.

In al onze vestigingen is op de Multitouch tafel meer informatie en beeldmateriaal te vinden over het Leven van JFK.

De expositie is in Drunen te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.