Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Prentenboek van het jaar Lees meer

  Gepubliceerd op: 21 april 2015

  We hebben er een geitje bij! verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016

 • Esther Gerritsen schrijft boekenweekgeschenk 2016 Lees meer

  Gepubliceerd op: 14 april 2015

  Esther Gerritsen schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2016.

  Foto: Keke Keukelaar

 • Van Gogh in Brabant Lees meer

  Gepubliceerd op: 13 april 2015

  Vincent van Gogh is wereldberoemd. Maar dat hij een groot deel van zijn leven in Brabant doorbracht, is minder bekend.

 • Vakantiebieb app komt er weer aan Lees meer

  Gepubliceerd op: 9 april 2015

  De VakantieBieb-app is het cadeau van de Bibliotheek voor iedereen die op vakantie gaat. De app bevat een uitgebreide selectie Nederlandse e-books, voor elk wat wils. De VakantieBieb-campagne wordt voor het derde jaar georganiseerd, 345.000 mensen hebben de VakantieBieb-app gedownload.

 • Lezers van de Maand april Lees meer

  Gepubliceerd op: 31 maart 2015

  Na het zien van deze rubriek in de bieb was Jada zo enthousiast dat ze zichzelf spontaan heeft gemeld bij de balie. Ze moest er even geduld voor hebben maar nu is het dan zover! Samen met haar broertje Edwin heeft ze op 31 maart deze tafel met favoriete boeken ingericht.

  Jada en Edwin van der Heijden

 • Lezers van de Maand Maart Lees meer

  Gepubliceerd op: 3 maart 2015

  ‘Lezers van de Maand’ maart zijn Nevra en Serhat Köse en Ayse Akturan uit Oudheusden De familie Köse – Akturan zijn trouwe bezoekers van de bibliotheek in Oudheusden, zij vinden het heel leuk om aan dit maandelijkse item mee te werken. In het kort stellen zij zich aan u voor.

 • Verhalenbiebapp Lees meer

  Gepubliceerd op: 19 februari 2015

  Er zijn van die momenten dat je even iets wil lezen, omdat je de trein hebt gemist, op de bus wacht, in een wachtkamer zit, of omdat je iets ontspannends wilt lezen voor het slapengaan.

 • Bieb wint Lemniscaat collectie Lees meer

  Gepubliceerd op: 3 februari 2015

  Bibliotheek Heusden is één van de winnende bibliotheken van de complete Lemniscaat collectie. Deze week werd de collectie feestelijk gepresenteerd op de nieuwe presentatiemeubels in Drunen.

  Lemniscaat collectie jongeren

 • Leesclub Geschiedenis Heusden Lees meer

  Gepubliceerd op: 3 februari 2015

  Houdt u van lezen? En van Geschiedenis? Dan is wellicht deze leesclub iets voor u. De groep bestaat uit vijf enthousiaste lezers, die van geschiedenis houden. Recentelijk is het boek ‘Gerard Heineken de man, de stad en het bier’ behandeld. In de nabije toekomst wordt het Brabant Boek gelezen. Om de 6 weken komt de groep bij elkaar. Spreekt het u aan neem dan contact op met Tineke Vissers, tel. 0418-64 27 50 of met Joop van Dijk, tel. 0653 144 003.

 • Bieb helpt Lees meer

  Gepubliceerd op: 16 januari 2015

  Moet je een werkstuk of spreekbeurt voorbereiden? En heb je nog geen onderwerp... of nog niet genoeg informatie? Laat de bibliotheek je dan op weg helpen! Kijk eens op de volgende pagina en je kunt razend snel aan de slag!

Het Brabant Boek

Leesclub Geschiedenis Heusden zoekt leden

Houdt u van lezen? En van Geschiedenis?

Dan is wellicht deze leesclub iets voor u. De groep bestaat uit vijf enthousiaste lezers, die van geschiedenis houden. Recentelijk is het boek ‘Gerard Heineken de man, de stad en het bier’ behandeld. In de nabije toekomst wordt het Brabant Boek gelezen.

Om de 6 weken komt de groep bij elkaar. Spreekt het u aan neem dan contact op met Tineke Vissers, tel. 0418-64 27 50 of met Joop van Dijk, tel. 0653 144 003.