Muziekdiensten van Muziekweb

Algemene informatie over onze diensten staat op www.bibliotheek.nl/muziek. Vanuit deze pagina heeft men toegang tot, en informatie over de drie muziekdiensten van Muziekweb:

  • In de bieb luisteren (Muziekwebluister);
  • Lenen (Muziekweb);

De meeste toepassingen zijn alleen voor biebleden, deze kunnen inloggen met hun pasnummer en pincode of postcode.

 

1. Muziekwebluister (alleen in bibliotheek mogelijk)

Met Muziekwebluister kunnen leden binnen de muren van de bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb luisteren en alle muziekinformatie terugvinden.

  • Luister naar meer dan 4,5 miljoen tracks

  • Heel veel muziek die je op andere sites niet kunt vinden

  • Lees over albums, artiesten en genres

  • Voor iedereen gratis in de bibliotheek

Muziekwebluister is een streaming muziekdienst voor bezoekers van de bibliotheek. Je kunt ermee luisteren naar de complete cd-collectie van Muziekweb/luister . Je vindt er o.a. de nieuwste releases en je ontdekt er nieuwe muziekstijlen.
Origineel werk Meer dan de helft van de tracks op Muziekwebluister bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites niet zult vinden. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.
Alleen in de bibliotheek Muziekwebluister is exclusief beschikbaar op de naslagcomputers in de bibliotheek. Alle bezoekers kunnen de tracks van Muziekwebluister gratis beluisteren. Een hoofdtelefoon is aangesloten op de computer.

Een uitgebreide uitleg over de werking van Muziekwebluister vind je op www.muziekweb.nl/Luister.


2. Muziekweb (ook voor thuisgebruik)

Algemene informatie over Muziekweb vindt u op www.muziekweb.nl . Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek die niet in de eigen collectie van de bibliotheek is te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar uw eigen bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 400.000 cd's, 300.000 lp’s en 15.000 muziek dvd's te leen.

Gebruik ook Muziekweb om cd te reserveren en te lenen in de bibliotheek Heusden: ga naar de inlog van Mijn Menu.

Wanneer u bent ingelogd met uw lenersnummer en pincode, heeft u de mogelijkheid om in Muziekweb te bezoeken als lid. Hiermee kunt u cd's aanvragen ipv alleen bekijken. De betreffende titel wordt dan gestuurd naar uw eigen bibliotheek. Kosten voor deze service is 2,- per aangevraagde titel.