Muziekdiensten van Muziekweb

Algemene informatie over onze diensten staat op www.bibliotheek.nl/muziek. Vanuit deze pagina heeft men toegang tot, en informatie over de drie muziekdiensten van Muziekweb:

  • Thuis muziek luisteren (eMuziek);
  • In de bieb luisteren (Muziekwebluister);
  • Lenen (Muziekweb);

De meeste toepassingen zijn alleen voor biebleden, deze kunnen inloggen met hun pasnummer en pincode of postcode.

1. eMuziek (ook voor thuisgebruik)

eMuziek is de site van bibliotheek.nl en Muziekweb waarmee bibliotheekleden naar muziek kunnen luisteren. eMuziek is bedoeld als gids om muziek te ontdekken. Op eMuziek.nl kunt u naast het luisteren veel informatie over muziek vinden.

Om gebruik te kunnen maken van eMuziek moet u inloggen met uw bibliotheekpasnummer en uw wachtwoord. 

Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen. Bibliotheek.nl en Muziekweb proberen regelmatig nieuwe labels aan het aanbod toe te voegen.

Per maand krijgt u een ‘luistertegoed’ van 150 tracks. Iedere track kunt u maximaal 5 keer afspelen. Zodra een track 5 keer afgespeeld is, wordt deze in de ‘verlopen lijst’ gezet (deze vindt u bij ‘mijn gegevens’). Als u onbeperkt wilt kunnen luisteren en tracks meer dan 5 keer af wilt spelen, dan kunt u zich abonneren op een commerciële streaming muziekdienst.

Met de zoekbalk bovenaan iedere pagina kunt u zoeken naar muziek. Maak een keuze tussen populair of klassiek. Standaard staat de zoekbalk op populair. Klik op het pijltje om klassiek te selecteren. 

Aan de linkerkant naast het zoekresultaat kunt u uw keuze verfijnen. Standaard ziet u het digitale aanbod, maar u kunt ook selecteren op ‘cd’ of ‘lp’. Als u een titel fysiek wilt lenen, klikt u op ‘album lenen’ en wordt u doorgelinkt naar Muziekweb om deze aan te vragen.

Als u een album, nummer of klassiek stuk heeft gevonden waar u naar wilt luisteren, kiest u meteen luisteren of plaatst u de titel op uw verlanglijst om later te luisteren. U kunt ook kiezen voor ‘compleet album luisteren’. Wilt u naar een specifieke track luisteren, dan kunt u naar beneden scrollen, een track uitkiezen en op de play button bij ‘afspelen’ klikken. Wilt u liever eerst een stukje luisteren zonder dat er een credit van uw luistertegoed af gaat? Kies dan ‘beluister fragment’.

2. Muziekwebluister (alleen in bibliotheek mogelijk)

Met Muziekwebluister kunnen leden binnen de muren van de bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb luisteren en alle muziekinformatie terugvinden.

  • Luister naar meer dan 4,5 miljoen tracks

  • Heel veel muziek die je op andere sites niet kunt vinden

  • Lees over albums, artiesten en genres

  • Voor iedereen gratis in de bibliotheek

Muziekwebluister is een streaming muziekdienst voor bezoekers van de bibliotheek. Je kunt ermee luisteren naar de complete cd-collectie van Muziekweb/luister . Je vindt er o.a. de nieuwste releases en je ontdekt er nieuwe muziekstijlen.
Origineel werk Meer dan de helft van de tracks op Muziekwebluister bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites niet zult vinden. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: popmuziek, klassiek, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalige muziek, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.
Alleen in de bibliotheek Muziekwebluister is exclusief beschikbaar op de naslagcomputers in de bibliotheek. Alle bezoekers kunnen de tracks van Muziekwebluister gratis beluisteren. Een hoofdtelefoon is aangesloten op de computer.

Een uitgebreide uitleg over de werking van Muziekwebluister vind je op www.muziekweb.nl/Luister.


3. Muziekweb (ook voor thuisgebruik)

Algemene informatie over Muziekweb vindt u op www.muziekweb.nl . Muziekweb biedt een landelijke dienst om muziek die niet in de eigen collectie van de bibliotheek is te kunnen lenen. Cd’s, muziek-dvd’s en lp’s kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag aangevraagd en naar uw eigen bibliotheek verstuurd worden. Momenteel zijn er zo'n 400.000 cd's, 300.000 lp’s en 15.000 muziek dvd's te leen.

Gebruik ook Muziekweb om cd te reserveren en te lenen in de bibliotheek Heusden: ga naar de inlog van Mijn Menu.

Wanneer u bent ingelogd met uw lenersnummer en pincode, heeft u de mogelijkheid om in Muziekweb te bezoeken als lid. Hiermee kunt u cd's aanvragen ipv alleen bekijken. De betreffende titel wordt dan gestuurd naar uw eigen bibliotheek. Kosten voor deze service is 2,- per aangevraagde titel.