Boekensalon & Literatuurplein & Boekentrailers & Bibliotheek van Waarde

logo literatuurplein

 

Literatuurplein
Meer informatie over boeken, kijk ook op Literatuurplein.nl
logo boeksalonBoekensalon: de grootste boekenkast van Nederland
De nieuwste boeken, vergeten parels en lang gezochte geestverwanten. Hier leer je ze allemaal kennen. En als de Boekensalon.nl jou beter leert kennen, wordt het nog leuker. Met tips, aanbevelingen en nieuwe leesvrienden. Maak kennis met jouw persoonlijke boekengids. Kijk op Boekensalon.nl.

 

 

Het doel van deze pagina is om leesliefhebbers met elkaar in contact te brengen, met elkaar in discussie te gaan, tips uit te wisselen en elkaar op ideeën te brengen. In de Bibliotheek van Waarde gaat het om boeken die er écht toe doen. Welke titels horen thuis in élke boekencollectie?

Elke deelnemer wordt uitgedaagd om de waarde van zijn tip toe te lichten. Welk boek ben je nooit vergeten? Welk boek heeft je leven veranderd, je aan het denken gezet? Welk boek heeft je aan het lachen of huilen gemaakt? Welk boek maakte je boos? Of wélk boek moet je vooral lezen als je niet van lezen houdt?

De Bibliotheek van Waarde is inmiddels een maand actief, heeft 300 leden en er zijn al meer dan 100 boeken getipt. Nu al is het een unieke lijst, wars van de vluchtigheid en voorspelbaarheid die de bekende bestsellerlijsten zo karakteriseren. Kwaliteit en leesbeleving staan boven verkoopcijfers. Vergeten meesterwerken en klassiekers worden afgewisseld door hedendaagse parels, en alle denkbare genres staan gebroederlijk zij aan zij. Kinderboeken en romans, non-fictie en poëzie, literaire thrillers en essayistiek, voor elke smaak valt er iets te halen (en te brengen natuurlijk!). Het persoonlijke karakter van de lijst zorgt bovendien voor verrassing. Je vindt er wat je niet verwacht en de motivering van degene die een titel heeft geplaatst prikkelt je nieuwsgierigheid.

Kijk op de Facebookpagina van Bibliotheek van Waarde.

  
  
Op deze site  vind je een uitgebreide verzameling aan Nederlandse boekentrailers. De filmpjes zijn leuk om te gebruiken bij bijv. boekbesprekingen.

Door op één van de hoofdcategorieën te klikken, kun je vervolgens kiezen tussen een heleboel subcategorieën. Op die manier vind je snel een boekentrailer van jouw favoriete genre.
Het is daarnaast ook mogelijk om op trailers te stemmen. Je kunt een cijfer geven van 1 tot en met 10 door op de sterren onder de boekentrailer te klikken. Een keer in de maand verschijnen er een paar nieuwe trailers op de homepagina in de spotlight.

Meer informatie hierover, kijk ook op Boekentrailer.nl