Boekstart

boekstart

 

(Voor)lezen is leuk!

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby, en voor de taalontwikkeling van het kind.

foto babyBoekstart pakket
In het Boekstart project werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Wanneer een baby 3 maanden oud is, ontvangen ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis Boekstart pakket met onder meer baby boekjes ophalen bij de bibliotheek. Ook worden de baby’s op dit moment ingeschreven als lid van de bibliotheek.
Bij het 7 ½ -maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Ook de medewerkers van het consultatiebureau kunnen ouders een waardebon uitreiken.

Gratis lid van de bibliotheek
Naast een eenmalig Boekstart pakket heeft de bibliotheek ouders met baby’s veel meer te bieden. Tot de leeftijd van 18 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek voor kinderen gratis. In de bibliotheek is een babyhoek ingericht waar boekjes voor baby’s te leen zijn en waar boeken over opvoeding te vinden zijn.
Zo kunnen ouders en kinderen gebruik maken van de hele collectie materialen in de bibliotheek. In de bibliotheek zijn goed opgeleide medewerkers die ouders en kinderen ontvangen. Zij geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

 

 

Boekstartcafé

Bibliotheek Heusden organiseert in het kader van BoekStart
een koffieochtend voor ouders en verzorgers van baby’s en peuters. 

Papa’s, mama’s, oma’s, opa’s of oppas zijn dan samen met de kleintjes (0-2 jaar) van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie wordt er voorgelezen, informatie gegeven, maar er is ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Kom samen met uw kleintje genieten in de bibliotheek. De entree is gratis  en vooraf aanmelden is niet nodig.

De koffieochtenden zijn van 11:00 tot 12:00 uur en vinden plaats op onderstaande locaties en data

 

Heusden (laatste dinsdag v.d. maand)

Vlijmen (laatste donderdag v.d. maand)

Drunen (laatste vrijdag v.d. maand)

september 

 30  25  26 

oktober

 28 30 31

november

 25

 27

 28

  • In de maand december is er vanwege de feestdagen geen BoekStart Babycafé

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor de allerkleinsten én wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. Jong beginnen met voorlezen en verhaaltjes of liedjes luisteren en zingen helpt een kind in zijn spraak- en taalontwikkeling en is daarmee van onschatbare waarde voor de latere ontwikkeling