Lees&Schrijf!

Lees & Schrijf collectie

Bibliotheek Heusden heeft een Lees & Schrijf! plein dat materialen bevat voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed onder de knie hebben of een leesprobleem hebben.

Daisyrom

Daisyrom collectie

Voor wie het lezen niet meer gaat, zijn er naast luisterboeken ook Daisyroms. Een Daisyrom is een speciaal soort luisterboek, af te spelen via de computer of met een zogenoemde Daisy-speler. 

Daisy app

Met de Daisylezer App kunt u op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door Bibliotheekservice Passend Lezen. De lectuur wordt aangeboden via streaming en wordt niet opgeslagen op uw mobiele telefoon of tablet.

Bron: Stichting Dedicon

Grootletterboeken

Groot letter boeken collectie

Als je zicht slechter wordt dan kan lezen vermoeiend zijn. Grootletterboeken zijn dan een uitkomst. Maar er zijn meer mogelijkheden waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Leesclubs in Heusden

Leesclubs

In de gemeente Heusden zijn er diverse leesclubs actief. Speciaal voor hun heeft Bibliotheek Heusden collecties met meerdere exemplaren die geleend kunnen worden. Tevens worden deze collecties voorzien van achtergrondinformatie; zoals recensies en uittreksels.

Bibliotheek-aan-huis-dienst

Bibliotheek aan huis dienst

De Dienstverlening Bibliotheek-aan-huis is bestemd voor iedereen die: van lezen houdt, zelfstandig woont en niet zelf naar de bibliotheek kan komen door ziekte of handicap.

Huurcollecties voor verzorgingstehuizen

Themakoffer verzorgingstehuizen

Huurcollectie
Instellingen en verzorgingstehuizen kunnen gebruik maken van de huurcollectie boeken. 

Themakoffers voor activiteitenbegeleiding ouderen
Instellingen en verzorgingstehuizen kunnen een keuze maken uit 8 koffers met diverse thema's.